Logo

X

Potvrđena optužnica protiv Ivana Đakića

Optužnica je prije mjesec dana podignuta protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, koji je početkom ove godine na društvenim mrežama postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama

Optužnica je prije mjesec dana podignuta protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, koji je početkom ove godine na društvenim mrežama postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama, piše dnevnik.hr.

Podsjetimo, Ivan Đakić na Facebooku je uz fotografiju napisao: “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”. Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici za njega je predložilo bezuvjetnu kaznu zatvora i mjeru zabrane pristupa internetu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se tereti da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti”, navodi se u priopćenju ODO-a Virovitica.

 

Foto: YouTube (screenshot)