Logo

X

Žene, uskoro je 8. ožujka – To je naš dan! Počastite se! Muškarci, Vi se isprsite!

Međunarodni praznik Dan žena, naime, obilježava se 8. ožujka svake godine. Toga dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola

Drage naše, uskoro je 8. ožujka. To je Vaš dan, naš dan! Drage žene, majke, kraljice – počastite se toga dana! Svih dana! A Vi muškarci, isprsite se! Ako ne inače, a onda 8. ožujka.

I ako imate dvojbi oko kupovine adekvatnog dara. Imate svega na stranici – MojaAkcija.hr.

Međunarodni praznik Dan žena, naime, obilježava se 8. ožujka svake godine. Toga dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.

Prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909. u SAD-u. Ovaj praznik zapravo predstavlja povijesnu borbu žena za ostvarivanjem prava na glas, obrazovanje, obnašanje funkcija, odabir majčinstva. Ova borba još uvijek traje jer u mnogim kulturama “trećeg” svijeta žene još uvijek smatraju manje vrijednima.

Pa ipak, ovaj je praznik s godinama izgubio dosta od svoje ideološke osnove te je postao gotovo potpuno komercijaliziran. Nije loše! Valja ženama profitirati na sve načine, ali i ne zaboraviti ideološku osnovu …

Nekad je simbol ovog praznika bio crveni karanfil koje je već davno pao u zaborav. Danas se Dan žena obilježava “raskošnije”; pokloni su veći i skuplji, jedan cvijet zamijenili su veliki buketi, parfemi, nakit, odlasci na večere i prigodne manifestacije.

Iako se trgovački centri pripremaju za ovaj dan i po mjesec dana unaprijed, gužve su neizbježne. Zato se dobro pripremite i napravite “shopping” plan. Pritom ne zaboravite da je svaka žena drugačija i posebna kako bi izbjegli “uniformirane” poklone. Ili velimo – MojaAkcija.hr.

Kako god da bilo, praznik je postao prilika pripadnicima “jačeg” spola da na taj dan iskažu ljubav i poštovanje prema ženama. Ne zaboravite ni Vi muškarci pokazati pažnju prema ženama koje svakodnevno utječu na Vaš život.

Majkama, životnim suputnicama, prijateljicama, sestrama, poslovnim suradnicama poklonite mali znak pažnje ili im jednostavno odajte priznanje za svakodnevnu ljubav, podršku i požrtvovanje.

Sretan Dan žena svim ženama, majkama i kraljicama želi MojaAkcija.hr.