Logo

X

Prosvjednik otišao s Trga slobode, ništa od rezultata?

Hrvatska ga, očigledno, nije pratila u njegovoj namjeri... Na Trgu je proveo više od 150 dana.

Osječanin Goran Horvatović na Trgu slobode bio je preko 150 dana. Situacija u državi koja je, kaže, zaista loša, vratila ga je iz Irske u kojoj je proveo dvije godine – piše OsijekNEWS.hr.

Horvatović se nije bojao ni zime ni gladi, htio je promjenu u državi i vjerovao da će ju dobiti. Ipak, po svemu sudeći, to se nije dogodilo… Šatora na Trgu više nema, a niti Gorana.

Gdje je i koja je bila ta prijelomna točka zbog koje je odustao nakon toliko vremena, trenutno ne znamo.  Znamo kako mjesto gdje je bio postavljen njegov šator sada zjapi prazno…

Na pitanje što ga je navelo na prosvjed, rekao je:

Pogledajte u kakvoj državi živimo… Koliko smo opterećeni porezom, kakvo nam je mirovinsko, zdravstveno, sudstvo, državne uprave, regionalne… Potrebna je bolja briga o ljudima koji su slabijeg imovinskog i zdravstvenog stanja ili pak imaju bolesnu djecu. Milijun stvari možemo popraviti, a mi to ne činimo! Želim dati snagu ljudima da se pokrene i naprave bilo kakvu promjenu. Ne možemo dići ruke jer ćemo izgubiti državu, ljudi i ovako previše odlaze.

Naši vladajući će reagirati jedino ako vide da je tu puno naroda koji ne odustaje, da je ljudima dosta njihove loše vladavine i da je promjena jedina moguća opcija. Zato sam ja tu tako dugo, bit ću ustrajan – rekao je Horvatović u studenom za OsijekNEWS.hr.

Svaka čast Goranu na hrabrosti i strpljenju, ali ‘jedna lasta ne čini proljeće’ pa tako ni u ovom slučaju promjenu ne može učiniti samo jedan čovjek…

prosvjednik

FOTO: Osijek NEWS (Antonela Verković i Dubravka Krmpota)