Logo

X

Zelena Čistka – Osijek (lijeva obala)

Zelena čistka i ove godine ponovno poziva da im se pridružite u najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša

Zelena čistka i ove godine ponovno poziva da im se pridružite u najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša – Zelena čistka 2019.
U 2019. godini dio su europske kampanje Let’s clean up Europe! te ćemo kao uvod u obilježavanje Dana planeta Zemlje čistiti divlja odlagališta u subotu, 13. travnja 2019., diljem Lijepe naše.

Dragi Osječani i Osječanke, pridružite se i vi 13. travnja 2019. u čišćenju divljeg odlagališta na lijevoj obali Drave (kod Podravlja).
Kako bi mogli svim volonterima omogućiti vodu, rukavice i vreće za skupljanje smeća molimo vas da se prijavite preko obrasca. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctV0vqoDT9Dn-hMS6BawiGFfyjJCvGxnKPZuIBf4u7K93sRA/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR11MoTLd4sdJNvu1K6z1I9bL8fbYxKeQOd2TCFthWvDstcHuIqp-Q6G8bs

Mjesto okupljanja: kod igrališta preko puta Čarobnog tima (adresa u opisu eventa).

Doživite osjećaj zajedništva i pozitivnu energiju učinjenim koja će nam, promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi te zbrinjavanju otpada, omogućiti bolje sutra!

Nakon ove akcije, plan je kao i u 2018., pridružit se volonterima 100 zemalja svijeta s kojima će zajedno, u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day), 21. rujna 2019., čisteći otpad iz vlastitog okoliša “očistiti svijet u jedan dan”.

Zašto?
Zelena čistka je zajednička akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se u Lijepoj našoj održava već osmu godinu zaredom, a već od prve godine postala je najveća okolišna volonterska akcija u Hrvatskoj. Čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koji je naše zajedničko dobro.

Svi lokalni napori povezani su uz čišće i zelenije sutra. Količine do sada prikupljenog otpada govore nam da su akcije bile i više nego uspješne, ali i da još uvijek postoji dobar razlog za organizacijom akcije čišćenja, odnosno da još uvijek postoje područja koja još moraju prodisati i postati zelenija.