Logo

X

Završen jiu-jitsu spektakl u najvećem slavonskom gradu: Uz 400 natjecatelja mlađeg uzrasta, u Osijeku i borci svjetskog glasa

U organizaciji osječkog JJ klubaTatami Osijek, a u suradnji s Hrvatskim jiu-jitsu Savezom Zagreb, u petak i subotu (01. i 02. ožujka)  održano je Jiu Jitsu Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste te prvi Tatami International Challenge u Osijeku.

Gradom na Dravi proteklog je vikenda zavladao pravi jiu jitsu festivalski spektakl koji je oduševio na tisuće posjetitelja u sportskoj dvorani Jug 2. Naime, u organizaciji osječkog JJ klubaTatami Osijek, a u suradnji s Hrvatskim jiu-jitsu Savezom Zagreb, u petak i subotu (01. i 02. ožujka)  održano je Jiu Jitsu Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste te prvi Tatami International Challenge u Osijeku.

Svečanom otvorenju ispred Osječko-baranjske županije nazočio je Dubravko Ižaković, glavni tajnik županijske sportske organizacije, dok je Zajednicu osječkog sporta predstavljao njen savjetnik Dražen Dogan.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 400 natjecatelja iz 15 hrvatskih klubova. Nastupali su u dobnim skupinama od U-8 do U-18, podijeljenoj na muške i ženske, kao i dvije kategorije u pojasevima (početnička kategorija za bijeli i plavi pojas te napredna kategorija za ljubičasti, smeđi i crni pojas.

Tron je zauzeo đakovački klub Factory, a na drugo mjesto zasjeo je osječki JJ klub Tatami, dok je treći HAJJK Mladost iz Zagreba.

Borci osječkog kluba Tatami osvojili su 10 zlatnih medalja. Time je iznjedreno 10 državnih prvaka, od kojih se 6 kvalificiralo u hrvatsku reprezentaciju koja će nastupiti u Rumunjskoj na europskom natjecanju, u vremenskom razdoblju od 04. do 07. travnja 2024. godine.

Još su se jednom iskazali osječki borci Teo Vuletić kojemu je ovo peti naslov državnog prvaka za redom, kao i Mark Jobst kojemu je to četvrta uzastopna godina. Uz njih svoje mjesto u reprezentaciji zauzeli su još Toni Matković, Josip Turk, Nikola Balog te Larisa Lončar.

Pred borcima osječkog Tatamija još je samo jedno natjecanje u Đakovu zakazano za 16. ožujka, nakon kojeg državni prvaci kreću u osvajanje europskog trona.

Što se pak subote tiče, ona je bila rezervirana za prvi Tatami International Challenge, veliki međunarodni turnir na kojem su nastupili natjecatelji iz 15 različitih zemalja, najviše iz susjednih država Slovenije, BiH, Austrije i drugih. No, najveća zvijezda osječkog jiu-jitsu festivala bio je Ali Monfaradi, bahreinski jiu-jitsu borac i svjetski prvak u svojoj težinskoj kategoriji. I upravo je on izvojevao pobjedu na međunarodnom turniru u Osijeku čime se kvalificirao na prestižni Grand Slam turnir u Abu Dhabiju, jedan od najveća četiri turnira godine. Kao organizatori, osječki će klub Tatami pobjedniku osigurati put i smještaj za taj važan turnir koji se održava na Bliskom Istoku.

“Zadovoljni smo što smo uspjeli u doista kratkom vremenu organizarati ovakvo iznimno veliko natjecanje, te dovesti u naš grad zvijezdu poput Alija Monfaradija, koji je na Tatami International Challengeu osvojio prvo mjesti u apsolutnoj kategoriji  (advanced open weight category ) i  odlazi s tim na natjecanje u Abu Dhabi na Grand Slame. Dan ranije, bahreinski borac je održao radionicu na kojoj je  pokazao još neke vještine i zahvate članovima naših slavonskih jiu jitsu klubova, a kako bismo dodatno poboljšali naš rad. Podsjećam i kako cijela organizacija dvodnevne sportske manifestacije ne bi bila moguća bez podrške Zajednice osječkog sporta, s kojom smo zajednički uspješno postavili Osijek na kartu svjetski poznate jiu jitsu scene. To nam je svima skupa dalo vjetar u leđa za buduće velike projekte koje imamo u planu, i kao slavonska jiu jitsu asocijacija. Moram još napomenuti kako sam izuzetno zadovoljan novim mladim naraštajima iz kojih su niknuli izuzetni jiu jitsu talenti, što posebno pridonosi popularizaciji ovoga sporta” – rekao je Andrej Jovanović voditelj JJ kluba Tatami i organizator natjecanja koji se ujedno zahvalio i osječkim tvrtkama poput Čarobnog tima i Metala Osijek na punoj podršci pri organizaciji Tatami Challengea.

Dvodnevna sportska manifestacija svakako je velik poticaj i za Osijek i za Osječko-baranjsku županiju, kao Europsku regiju sporta 2024., ali i kao turističku destinaciju koja je sve posjećenija upravo i iz razloga održavanja značajnih sportskih manifestacija koje sve više privlače natjecatelje, trenere i druge pobornike sporta u slavonsko-baranjski kraja, kraj duge kulturne i gastro tradicije.