Logo

X

Vrdoljak: S Pupovcem sam razgovarao o daljnjoj suradnji

Na pitanje novinara izlazi li SDSS iz koaliciji i ucjenjuje li Pupovac Vladu Vrdoljak je odgovorio da to nije pitanje ucjena već pitanje dogovora

Varaždin, 24.8.2018. – Prvi èovjek HNS-a, Ivan Vrdoljak, izjavio je danas u Varaždinu, gdje je posjetio Špancirfest, da zagovara restrukturiranje brodogradilišta Uljanik, a Vladu i resorno ministarstvo pozvao je da što hitnije odluèe na koji æe naèin iznaæi sredstva za restrukturiranje i isplatu zaostalih plaæa. Na fotografiji Ivan Vrdoljak.
foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ml

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak potvrdio je u utorak da je razgovarao s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem o daljnjoj suradnji istaknuvši kako su manjine uvijek bile partneri HNS-a i da će tako biti i dalje.

“Želim živjeti u zemlji gdje se svaka manjina osjeća sigurno i ravnopravno i zbog toga sam htio otvoreno i iskreno porazgovarati s njima i o daljnjoj suradnji. Više puta smo se pokazali vrlo jednoznačni u stavovima i kod Istanbulske konvencije i kod Zakona o udomiteljstvu i tako će biti i dalje”, izjavio je Vrdoljak uoči sastanka kolaicijskih partnera u Banskim dvorima.

Na pitanje novinara izlazi li SDSS iz koaliciji i ucjenjuje li Pupovac Vladu Vrdoljak je odgovorio da to nije pitanje ucjena već pitanje dogovora.

“Razgovarali smo u kojem smjeru društvo ide i da ne smijemo preći u građanske sukobe u mjeri u kojoj to Hrvatska ne zaslužuje nego ih smirivati i svatko od nas ima svoju obvezu dati doprinos društvu u kojem se ne smije građanski dijeliti. Manjine su uvijek bile partneri HNS-a, tako je bilo do sada i tako će biti”, kazao je Vrdoljak.

Upitan kada mu ističe vozačka dozvola Vrdoljak je kazao :”Istekla mi je”.

(Hina)

FOTO: INA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ml