Logo

X

Vozači, obavezno provjerite stanje na cestama prije nego krenete!

Evo o čemu izviještava HAK...

Pozivamo vozače na oprez:
  • životinja (uočena je srna) na autocesti A3 između čvora IVANIĆ-GRAD i PUO JEŽEVO.
Za sav promet zatvorene su:
  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina)
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Samo za osobna vozila otvoreni su:
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

 
Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog odrona prekinut je promet Jadranskom magistralom (DC8) između Makarske i Ploča u mjestu Podgora. Obilazak za osobna vozila je: Makarska (DC8) – DC512 – Makarska – Gornji Tučepi – Ž6198 – Gornja Podgora – Podgora (D8), a za ostala vozila: Makarska (D8) – DC512 – Makarska – Ravča – DC62 – Vrgorac – Mali Prolog – ŽC6276 – Mali Prolog – Kobiljača – Kula (Eraci) – LC69086 – Kula (Eraci) – Karamatići – Rogotin (D8).
Zbog izlijevanja vode na cestu vozi se usporeno na DC1 kod mjesta Prijeboj.
Zbog srušenog drveća u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti.
Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.