Logo

X

U Feričancima po prvi puta održana CAN-a Međunarodno konjičko natjecanje i Otvoreno prvenstvo Hrvatske

Cijelo događanje, koje je trajalo čak tri dana, posjetilo je više stotina građana koji su imali prilike uživati u ovoj sportskoj, gastronomskoj i zabavnoj manifestaciji

studio bota

Na Hipodromu u Feričancima ovog je vikenda po prvi puta održana CAN-A, Međunarodno natjecanje u vožnji jednoprega, dvoprega, četveroprega te Otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske u vožnji jednoprega i dvoprega, u organizaciji Konjičkog kluba Nexe. Pred mnoštvom zadovoljnih gledatelja svoje znanje, rad i talent pokazali su brojni natjecatelji iz Hrvatske i inozemstva, a brojni građani bili su ugodno iznenađeni atraktivnošću i zanimljivošću konjičkih utrka.

Cijelo događanje, koje je trajalo čak tri dana, posjetilo je više stotina građana koji su imali prilike uživati u ovoj sportskoj, gastronomskoj i zabavnoj manifestaciji.

U besprijekornoj organizaciji Konjičkog kluba Nexe natjecanje je dresurnom utakmicom otvoreno već u petak. U subotu je održana maratonska utakmica, a te večeri gledatelji i natjecatelji zabavili su se uz raznoliku gastronomsku ponudu i nastup Najboljih hrvatskih tamburaša. U nedjelju su posjetitelji uživali u vožnji preciznosti te utakmicama juniorskog i seniorskog prvenstva Hrvatske u vožnji jednoprega i dvoprega. Napete utrke dale su sljedeće pobjednike:

Prvo mjesto u kategoriji „Dresura jednopreg“ osvojio je Stjepan Ergović (KK Nexe), a u kategoriji „Dresura dvopreg“ prvo mjesto osvojio je Antun Živić (Državna ergela Đakovo i Lipik). Što se tiče maratonskih utrka, pobjednik međunarodnog natjecanja u vožnji jednoprega je Ivan Nikolić (KK Maestoso Vinkovci), dok je pobjednik u kategoriji dvoprega Miha Tavčar (iz slovenskog KK Kobilarna, Lipica). Najbolji rezultat u kategoriji „Vožnja preciznosti jednopreg“ ostvario je Ivan Nikolić, dok je u kategoriji „Vožnja preciznosti dvopreg“ prvo mjesto osvojio Antun Živić.

U dijelu Otvorenog prvenstvo Hrvatske, najbolji rezultat u jednopregu ima Ivan Nikolić iz vinkovačkog kluba Maestoso, dok u kategoriji dvoprega prvo mjesto pripada Antunu Živiću iz Državne ergele Đakovo i Lipik.

„Ovakvo događanje značajno je za naš Konjički klub Nexe u kojem smo upravo proslavili svoj prvi rođendan, ali i za cijele Feričance koje je ovaj vikend posjetio veliki broj građana kako bi uživao u ovom atraktivnom sportu. Kako je organizacija ovakvog eventa iznimno zahtjevna, jer se ipak radi o sportskim i treniranim konjima, drago nam je što je bio ovako dobar odaziv. Svakako ćemo se i dalje truditi organizirati slična događanja kako bismo dodatno promovirali konjički sport u Hrvatskoj, radili na razvoju kontinentalnog turizma te nadopunili i zaokružili šaroliku turističku ponudu koju nudi naš kraj uz odlična vina i gastronomske delicije.“ izjavio je Stjepan Ergović, predsjednik konjičkog kluba Nexe.

Foto: Dražen Bota