Logo

X

U rutinskom nadzoru prometa policija pronašla opojnu drogu

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, dana 30. studenoga, oko 23 sata, u Vranovcima, prilikom nadzora, zaustavili su osobni automobil u kojemu su se nalazile dvije osobe, te su pritom kod 22-godišnjaka pronašli opojnu drogu.

Daljnje kriminalističko istraživanje su dovršili policijski službenici Službe kriminalističke policije, koji su od osumnjičenog oduzeli 401,6 grama opojne droge marihuana. Osumnjičeni je imao namjeru prodavati opojnu drogu na području Vukovarsko – srijemske. Policijski službenici su 22-godišnjaka kazneno prijavili Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Druga osoba se ne dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Otkriven počinitelj kaznenog djela i prekršaja

Također, nadzirući promet, dana 3. prosinca, oko 16 sati, u Vrpolju, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 29-godišnjak. Pritom su utvrdili da je 29-godišnjak, automobil kupio u Njemačkoj, te ga u prometu koristio do isteka carinske dokumentacije, a potom je na vozilo postavio ne pripadajuće registracijske pločice, koristeći u prometu kao prave. Policijski službenici protiv 29-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave, te prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.