Logo

X

U OBŽ na koronavirus novopozitivne 33 osobe

Preminule su dvije osobe u dobi od 73 i 94 godine.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 327 uzoraka od kojih je 33 bilo pozitivno na koronavirus, izvijestili su iz Stožera OBŽ.

Na području grada Osijeka živi 15 novopozitivnih osoba, šest su s područja grada Đakova, po dvije s područja općina Čepin, Satnica Đakovačka i Šodolovci, a po jedna iz općina Antunovac, Darda, Kneževi Vinogradi, Semeljci i Viškovci te grada Valpova.

Na bolničkom liječenju nalazi se 69 osoba oboljelih od COVID-19, i to 52 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 17 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe u dobi od 73 i 94 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 787 osoba.

Policijski službenici proveli su 22 provjere osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 194 nadzora objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 44 nadzora provođenja epidemioloških mjera (13 ugostiteljskih objekata, 11 prodavaonica i trgovina, 5 pekarnica, 4 benzinske crpke, 4 trgovačka centra, a ostalo u drugim objektima) i pri tomu nisu utvrdili nepravilnosti.

Foto: unsplash