Logo

X

U Novoj Gradiški i dalje nastava u školama

Stožer je u petak izvijestio je o 22 nova slučaja zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u petak je odlučio da će se nastava i dalje redovito održavati u osnovnim i srednjim školama u Novoj Gradiški.

Odluka o mogućoj promjeni modela odvijanja nastave na dnevni red je došla zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa među učenicima i profesorima u novogradiškim školama.

Stožer je u petak izvijestio je o 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je 10 osoba s područja Nove Gradiške gdje je preminula 83-godišnja osoba pozitivna na koronavirus.

Od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji liječi se 128 osoba, 43 osobe su bolnički pacijenti. Tri bolnička pacijenta pozitivna na koronavirus pri liječenju trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u toj županiji obuhvaćeno je 567 osoba.

U susjednoj, Požeško-slavonskoj županiji Stožer Civilne zaštite u petak je potvrdio šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na koronavirus u ovoj županiji pozitivno je 49 osoba, sedam osoba je pod nadzorom liječnika u bolnici. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 298 osoba.

(Hina)

Foto: arhiva