Logo

X

Trodnevni turnir mladih šahista u Našicama

Predsjednik Šahovskog saveza Osječko-baranjske županije Renato Vince zadovoljan je odazivom sudionika te pojašnjava kako se turnir odvija po Švicarskom sustavu kroz 9 kola i tri turnira

U organizaciji Šahovskog saveza Osječko-baranjske županije i Šahovskog kluba „Slavonac“ Našice u Hotelu Park u Našicama danas (05. siječnja 2024. godine) počelo je trodnevno Prvenstvo Osječko-baranjske županije u šahu za kadete i juniore, i to 25. kadetsko i 15. juniorsko natjecanje. Na turniru sudjeluje više od 100 mladih šahista – djevojčica i dječaka rođenih 2009. godine i mlađih na kadetskom natjecanju te na juniorskom rođenih 2005. godine i mlađe dobi. Turnir je otvorenog karaktera i na njemu, uz članove 20 klubova s područja Osječko-baranjske županije, sudjeluju i registrirani igrači iz klubova iz drugih područja Hrvatske.

Svečanom otvorenju nazočio je zamjenik župana Josip Miletić. Rekao je kako je riječ o natjecanju na komu djeca na kraju školskih praznika imaju priliku za druženje i pokazivanje svojih vještina u šahu, a svima je poželio uspješne nastupe.

– Osječko-baranjska županije je 2024. godine Europska regija sporta te i na ovaj način promoviramo prije svega rad s mladima i posebnim skupinama, koje šah također uključuje. Županija je dala i financijsku potporu ovom natjecanju, a to ćemo činimo i činit ćemo i ubuduće prema svim sportovima i aktivnostima koje iskazuju rad s mladima kao prvu i najvažniju točku – rekao je Miletić.

Predsjednik Šahovskog saveza Osječko-baranjske županije Renato Vince zadovoljan je odazivom sudionika te pojašnjava kako se turnir odvija po Švicarskom sustavu kroz 9 kola i tri turnira – turnir kadeta i kadetkinja do 11 godina, turnir kadeta i kadetkinja do 15 godina te turnir juniorki i juniora do 19 godina.

Natjecanje završava u nedjelju, 7. siječnja kada će na završnoj svečanosti biti uručeni pehari, medalje i nagrade.