Logo

X

Stožer OBŽ: U zadnja 24 sata na koronavirus novopozitivne 72 osobe

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.326 osoba.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testiran 231 uzorak od kojih je 72 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (24), zatim gradova/općina Valpovo (8), Belišće (6), Čepin i Petrijevci (5), Đakovo (4), Beli Manastir i Kneževi Vinogradi (po 3), Bilje i Darda (po 2) te Antunovac, Čeminac, Donji Miholjac, Drenje, Đurđenovac, Jagodnjak, Marijanci, Našice, Satnica Đakovačka i Vladislavci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalaze se 172 osobe oboljele od COVID-19, i to 125 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 38 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 47 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe u dobi od 75 do 91 godinu.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.326 osoba.

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili 16 osoba u samoizolaciji, od kojih samo jedna nije zatečena na prijavljenoj adresi (u Tenji). Obavili su i 175 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Foto: unsplash