Logo

X

Šišljagić: Glavaš i Kuščević sabotiraju osnutak nove političke stranke

"'Politička elita' premijera Andreja Plenkovića pokušala je u korijenu spriječiti svaki pokušaj koji bi mogao razotkriti iluziju o 'sjajnim' rezultatima trenutačne vladavine HDZ-a"

Predsjednik udruge Snaga Slavonije i Baranje (SSB) Vladimir Šišljagić prozvao je u četvrtak Ministarstvo uprave i ministra Lovru Kuščevića za opstrukciju osnutka njegove nove političke stranke na temelju, kako tvrdi, neistinite kaznene prijave predsjednika HDSSB-a i saborskog zastupnika Branimira Glavaša, a policiju za represivno postupanje prema njezinim članovima.

U dopisu medijima Šišljagić tvrdi kako su “138 osnivača političke stranke Snaga Slavonije i Baranje” prije četiri mjeseca policiji uredno prijavili, a zatim i održali osnivačku skupštinu “u javnom prostoru jedne osječke gradske četvrti”, ali do danas nisu dočekali registraciju stranke u Ministarstvu uprave.

Napominje kako je osječko Državno odvjetništvo zaprimilo “neistinitu kaznenu prijavu” predsjednika HDSSB-a i saborskog zastupnika te, kako navodi, “podupiratelja HDZ-a” Branimira Glavaša da je osnivačka skupština nelegalna te da je ministar Kuščević, koji je i politički tajnik HDZ-a, “pronašao način do daljnjeg prekinuti postupak registracije nove političke stranke u Slavoniji i Baranji”.

Prema medijskim napisima, kaznena prijava podnesena je zbog sumnje da na osnivačkoj skupštini nije bio nazočan zakonom propisan broj od 100 članova te da je u zapisniku neistinito navedeno da je na skupštini bilo 138 osnivača.

Šišljagić ističe kako ovih dana ti isti osnivači stranke “trpe suludo, besmisleno i sramotno postupanje represivnog aparata” jer ih policija “obilazi jednog po jednog u njihovim domovima, na javnim i radnim mjestima te obavlja obavijesne razgovore”.

Tvrdi kako na obavijesnim razgovorima u policiji nisu izostali neprimjereni upiti i komentari o političkim stajalištima članova, pa ni konstatacije policijskih službenika da im to “nije trebalo i da su trebali izabrati drugu političku opciju pa ne bi imali ovakvih neugodnosti”.

Smatra kako je “politička elita” premijera Andreja Plenkovića takvim metodama, putem represivnog aparata, pokušala u korijenu spriječiti svaki pokušaj političkog okupljanja i djelovanja koje bi moglo razotkriti iluziju o ‘sjajnim’ rezultatima trenutačne vladavine HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)