Logo

X

SDP i Možemo! o cijenama osječkih vrtića: “Nismo zadovoljni, mjere nisu dovoljno dobre”

"Sada imamo jednu privremenu mjeru, a potrebno je cijene u vrtićima unaprijediti i prilagoditi da ne budu na teret mladim obiteljima"

Mjere u vezi cijena programa ranog i predškolskog odgoja u osječkim vrtićima koje je jučer usvojilo Gradsko vijeće Osijeka, bile su tema današnje konferencije za novinstvo oporbenih vijećnika iz Gradske organizacije SDP-a i političke platforme Možemo!, prenosi Radio Osijek.

“Okupili smo se jer nam je važno da javnost dobije cjelovitu informaciju u vezi situacije oko plaćanja i cijene vrtića. Važno je da građani budu uključeni u procese koji su tek pred nama. Sada imamo jednu privremenu mjeru, a potrebno je cijene u vrtićima unaprijediti i prilagoditi da ne budu na teret mladim obiteljima i to je proces koji je tak pred nama. Zahvaljujem se i roditeljima i građanima koji su potaknuli mjere donesene 2020. godine u vezi covid epidemije. Bila je to inicijativa roditelja s preko 1100 potpisa, a oko ovih novih mjera angažiralo se više od 1700 potpisnika peticije da bi se te mjere ponovno pokrenule. Ni jedan vijećnik ni vijećnica nije bila protiv mjera”, kaže vijećnica platforme Možemo! Katarina Kruhonja te dodaje: “Ono u čemu nismo imali konsenzus, a nadamo se da ćemo ga ubuduće u ovom procesu imati, jest oko karaktera tih mjera. Svi vijećnici oporbe, a jedan je glas i iz bloka vladajućih došao, podržali su amandmane koje je predložila platforma Možemo! a koji bi dali veću težinu i ovim usvojenim mjerama i bolju poziciju za roditelje. Nismo zadovoljni ovim privremenim mjerama, nisu dovoljno dobre”.

foto: unsplash