Logo

X

Reciklažno dvorište u Čepinu uskoro gotovo, žute kante čekaju Ministarstva

Do nabavke žutih kanti, građani su dobili PVC vreće za plastičnu ambalažu

Prošle godine u lipnju Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo je Odluku o financiranju za projektni prijedlog „Izgradnja reciklažnog dvorišta u cilju smanjenja divljih odlagališta i količine miješanog otpada u Općini Čepin“.

Do nabavke žutih kanti, građani su dobili PVC vreće za plastičnu ambalažu. No, svi se pitaju kada će dvorište biti izgrađeno i kada će, napokon, stići žute kante.

Što se tiče reciklažnog dvorišta, trenutno je u postupku javni poziv, odnosno javna nabava koja će trajati mjesec dana. Kada javna nabava završi odabrat će se izvođač radova i ide se u izgradnju reciklažnog dvorišta koja bi do kraja godine trebala biti gotova, rekao je načelnik Dražen Tonkovac.

Što se tiče žutih kanti, Tonkovac je izjavio kako to nije do njih. Ministarstvo zaštite okoliša raspisalo je javnu nabavu za cijelu državu i oni provode postupak, a Općina je s njima potpisala ugovor da će sufinancirati svoj dio (za Čepin). Tonkovac također navodi kako to već dugo traje, pa su se Općina i Unikom dogovorili da se mještanima izađe u susret na način da im se podijele PVC vreće za plastičnu ambalažu. Vreće se mogu podići u Komunalac d.o.o. svakim radnim danom od 07:30 do 15:30, a potrebno je predočiti osobnu iskaznicu, navodi Tonkovac.

Na taj način svi građani koji žele reciklirati plastični otpad, a takvih je dosta, osim što pomažu očuvanju okoliša, također će imati i manje račune za smeće. Jednom mjesečno će se prikupljati plastična ambalaža.