Logo

X

Reakcija na predstavljanje plakata i slogana povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

Vukovar po ne znamo koji put postaje poligon za političke poene, no ovaj put su Gradonačelnik Vukovara i njegovi suradnici stvarno pretjerali. Nitko ne može odlučivati tko je dobrodošao, a tko nije dobrodošao pokloniti se žrtvi Vukovara – to je nedopustivo

“Potpuno smo zgroženi činjenicom da se ponovno žrtvom Vukovara politizira, ali na najgori mogući način i to nije slučajno, bliže nam se parlamentarni izbori”, izjavila je Biljana Gaća, Predsjednica Gradske organizacije SDP Vukovar.

Vukovar po ne znamo koji put postaje poligon za političke poene, no ovaj put su Gradonačelnik Vukovara i njegovi suradnici stvarno pretjerali. Nitko ne može odlučivati tko je dobrodošao, a tko nije dobrodošao pokloniti se žrtvi Vukovara – to je nedopustivo.

Zgrožava činjenica da u javnosti čujemo takve izjave, kao i isticanje slova U na plakatu koji treba simbolizirati obilježavanje žrtve koju su Vukovar, njegovi civili i branitelji dali. Kakve veze veliko U ima s obranom grada Vukovara? Pitanje je naravno, retoričko.

Gradonačelniče, Vukovar ovo nije zaslužio – s početkom Vaše kampanje mogli ste pričekati barem dok ne prođu dani sjećanja na žrtvu Vukovara.