Logo

X

Proljetni umor – mit ili činjenica?

Ne dozvolite da Vas svlada proljetni umor! Ako ne pomažu vitamini - pomoći će onda ipak - dobar krevet...

Ako ste kronično umorni i iscrpljeni, stalno Vam spava i sve Vam je ravno… ne brinite, niste bolesni, samo Vas je svladao proljetni umor.

Proljeće je stiglo, priroda se budi, a mi lagano tonemo. Nije da ne spavate, ali se stalno budite ‘na lijevu nogu’. Dani su sve duži i zahtjevaju od nas sve više energije, a organizam je još uvijek na ‘zimskom vremenu’.

Nakon zimskog perioda imunološki sustav je narušen, pa pokušavamo riješiti problem vitaminima, ‘detox’ i vitaminskim napitcima i tko zna kakvim sve ne nadomjescima. Ponekad Vam se čini da bi ste mogli zaspati bilo kada i bilo gdje.

Vitamini, kava i čajevi mogu pomoći, ali nisu riješenje problema. Podizanje serotonina ugljikohidratima, npr. nekom finom čokoladom, kratkotrajno pomaže uklanjanju umora, ali pogubno djeluje na liniju. A za šetnju ili teretanu ste jednostavo preumorni.

A da se jednostavno dobro naspavate? Sada ćete reći da spavate i po 10 sati, ali se opet budite umorni. Možda je vrijeme da promijenite krevet ili cijelu spavaću sobu.

Spavaća soba je mjesto na kojem bi trebali zaboraviti na sve probleme i dobro se odmoriti. Zato je veoma važno da ona bude funkcionalna, ali i ‘oku ugodna’. U njenom uređenju upotrijebite boje i teksture koje Vas smiruju. Pri tome vodite računa da se posteljina, prekrivači i dekoracije diskretno uklope kako Vas ništa ne bi omelo u snu.

Najvažniji komad namještaja u spavaćoj sobi je krevet. Osim klasičnih kreveta drvenih okvira, sve su popularniji tzv. boxspring kreveti. Sastoje se od od tri pojedinačne  komponente; postolja (donjeg madraca), madraca i nadmadraca što im daje iznimnu udobnost.

A da ne govorimo da ste “elegantno” izbjegli potragu za kvalitetnim madracem i podnicom. Naravno da i novi klasični krevet, koji ne škripi i na čijem madracu ne osjećate svaku oprugu, može pomoći da se bolje naspavate.

Bez obzira na Vaše sklonosti i navike, jedno je sigurno; spavaća soba je mjesto na kojem provodimo trećinu života. Uložite u kvalitetu i udobnost i pobijedite proljetni umor uz MojuAkciju.hr.