Logo

X

Projekt „Trijezni vozač“

Predavanje na temu prevencije sigurnosti u prometu te besplatan pregled motocikala i prva pomoć na poklon

Projekt „Trijezni vozač“ prepoznala je i Croatia stanica za tehnički pregledi d.o.o. i IPA Osječko baranjska koji se pridružuju kao partner u projektu sve s ciljem manjeg stradavanja motociklista i svih ostalih sudionika u prometu.

Naime, riječ je o projektu u kojem će djelatnici PU Osječko-baranjske održati kratko predavanje na temu prevencije sigurnosti u prometu učenicima Trgovačka i komercijalna škola Davor Milas u četvrtak, 11. travnja u periodu od 14,00-14,45h. u prostorijama Škole. Predavanja će se održati u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u okviru koje je Republika Hrvatska već poduzela niz aktivnosti na operativnom, preventivnom, edukativnom i međunarodnom planu. Učenici će ujedno i isprobati tzv.“ Pijane naočale“ i virtualne 3D naočale  koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i utjecaj opojnih droga na samu prosudbu tijekom upravljanja motornih vozila.

Tijekom uporabe naočala učenici prolaze mini poligon (tzv. osmica), sklapaju ključ-cilindar-brava te pišu poruku na mobitel.

U nastavku projekta dijelit će se edukativne letke i Prvu pomoć za motoriste.  Letci su vezani za sigurnost prometa na cestama te će biti tematskog karaktera tj. utjecaj alkohola i opojnih droga na prosudbu i samu vožnju motornim vozilom, sigurnost djece u vozilu, korištenje mobilnog uređaja tijekom vožnje, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna brzina kretanja motornog vozila i motocikla.

U periodu od 15,00-16,00 djelatnici Stanice vršit će preventivni pregled motocikala te provjeru njihove ispravnosti jer sezona vožnje motocikala počinje s ljepšim vremenom.

Nastavno na gore navedeno, učenici Trgovačke škole i članovi MKVC u suradnji s djelatnicima HAK Osijek i IPA Osječko baranjska kao partnerima djelili će letke i prvu pomoć za motoriste dana 11. travnja 2019. godine u vremenu od 15:00 do 16:00 sati kod stanice za tehnički pregled  CROATIA-TEHNIČKI PREGLEDI D.O.O.  u Ul. kralja Petra Svačića 59.

Tim činom provodimo preventivnu akciju sigurnosti prometa na cestama. Ujedno, zaustavljeni vozači u vozilu koje miruje mogu isprobati tzv.“ Pijane naočale“ koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i utjecaj opojnih droga na samu prosudbu tijekom upravljanja motornih vozila.

Ovom prilikom pozivamo sve vlasnike motocikala da izvrše preventivni pregled motocikala te provjeru njihove ispravnosti u gore navedenom vremenu koji se neće naplaćivati i tom prilikom dobit će na poklon prvu pomoć za motoriste.

 

Foto: MOTO KLUB VETERANI – CROATIA
Podružnica 5. – Istočna Hrvatska