Logo

X

Preko Baranje do Europe: završava se koridor Vc

Župan Anušić najavio je nastavak radova na koridoru Vc prema Belom Manastiru

Nastavak radova koji će zgotoviti koridor Vc najavio je jučer Ivan Anušić na sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije. Pitanje vezano uz nastavak izgradnje koridora postavio je vijećnik Zvonko Pongrac.

Iako potvrda župana Anušića još uvijek nije službena, najavio je kako će to uskoro postati u nekoj od budućih konferencija za medije.

Tako se koridor Vc nastavlja raditi, a prema riječima župana, radi se u punom profilu i dionica od Tuđmanovog mosta do Belog Manastira u duljini od 24,5 kilometara bi trebala biti gotova u iduće dvije, do dvije i pol godine maksimalno. Ostatak, pet kilometara od Belog Manastira do granice s Republikom Mađarskom, bit će dovršen do 2021. ili 2022. godine. U ovom trenutku radi se projektna dokumentacija i sređuju imovinsko pravni odnosi.

Da će uskoro biti gotov pun profil koridora Vc kroz Baranju do Belog Manastira spojen s Mađarskom pa dalje prema ostatku Europe, podupire i najava kako bi i Mađarska svoj dio koridora do granice s Hrvatskom trebala završiti također u istim rokovima.

Iako nas veseli povezanost naših krajeva s ostatkom Europe, nadamo se kako će se u međuvremenu raditi i na drugim problemima našeg područja kako bi ova povezanost služila eventualnim turističkim i drugim kraćim odlascima naših ljudi van granica, a ne kako bi olakšala ionako lak i čest trajni odlazak Slavonaca i Baranjaca.