Logo

X

Predsjednica otvorila 26. Osječki proljetni sajam i 20. Obrtnički sajam!

Izlagači su predsjednici Grabar-Kitarović poklonili mljevene paprike i bučino ulje, a probala je i sok od jabuke...

Govorom i pozdravima predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović otvoren je 26. Osječki proljetni sajam i 20. Obrtnički sajam.

Predsjednica je sve godine svojeg mandata pokroviteljica Osječkog sajma – ”uvjerena sam kako njihovo održavanje zahvaljujući sudjelovanju velikog broja domaćih i inozemnih izlagača pridonosi razvoju proizvodnje, zaposlenosti i izvoza kao važnog čimbenika razvoja gospodarstva. Sajam je mjesto susreta ponude i potražnje, ljudskih potencijala i cjelokupne bogate ponude naše zemlje na što trebamo biti ponosni” – istaknula je Kolinda.

Izlagači su predsjednici Grabar-Kitarović poklonili mljevene paprike i bučino ulje, a probala je i sok od jabuke.

”Zadovoljan sam otvorenjem i oduševljen brojem izlagača, njihovom ponudom i prilikom da velik broj Osječana i svih posjetitelja ovih dana posjeti našu bogatu ponudu. Veliko hvala svim posjetiteljima i organizatorima koji su dio Sajma” – istaknuo je Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma d.o.o.

MEDNI DORUČAK

Također je održan i ”Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka”. Cilj manifestacije, organizirane u suradnji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog pčelarskog saveza, je promocija  domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Gosti koji su prisustvovali mednom doručku su ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije, doc. dr. sc. Zdravko Barać, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Dugalić, potpredsjednik hrvatskog pčelarskog saveza Stanko Čuljak, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović i predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega.

Medni doručak bio je pripremljen za osnovnoškolce iz OŠ Grigora Viteza iz Osijeka čija su ozarena lica bila jasan pokazatelj koliko im se doručak svidio. Svatko se počastio medom s hrvatskih pčelinjaka, palačinkama, maslacem i toplim kiflicama, a oduševile su ih i slikovnice koje su dobili.

Jako volim med i presretna sam zbog nove slikovnice, znam da je med jako zdrav i dobar za imunitet tako da obavezno svako jutro pojedem barem jedan kruh s medom. Sretna sam zbog prekrasnog doručka – rekla je jedna od osnovnoškolki koja je uživala u mednom doručku.

Istaknuta je i važnost zaštićenih staklenki, što znači da je med u njima vrcan iz domaćih pčelinjaka.

FOTO: Dubravka Krmpota (OsijekNEWS)