Logo

X

Osječko-baranjska županija nastavlja ulaganja u poboljšanje sportske infrastrukture

Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić je potpisao 45 novih ugovora o izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji, obnavljanju i opremanju različitih sportskih objekata i terena s predstavnicima općina, gradova, udruga i klubova

Osječko-baranjska županija nastavlja s ulaganjima u sportske terene i objekte na svom području te ove godine ulaže 400.000 eura u kapitalne investicije jedinica lokalne samouprave i sportskih udruga i klubova. Tako je, nakon provedenog javnog poziva, obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić potpisao 45 novih ugovora o izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji, obnavljanju i opremanju različitih sportskih objekata i terena s predstavnicima općina, gradova, udruga i klubova.

– Potpisali smo 20 ugovora s jedinicama lokalne samouprave, kao i 25 ugovora sa sportskim udrugama i klubovima s područja Županije vrijednih 400.000 eura. Nastavak je to prošlogodišnjih ulaganja u kapitalne sportske investicije, kada smo, pripremajući se za ovogodišnju titulu Europske regije sporta, također izdvojili gotovo 400.000 eura za projekte poboljšanja sportske infrastrukture i uvjeta rada naših sportskih djelatnika. Poseban naglasak stavljamo na djecu i mlade kojima želimo dodatno približiti sportski način života i sve dobro koje sport nosi. Osječko-baranjska županija je i odličan domaćin različitih sportskih manifestacija koje, uz to, doprinose i turističkoj slici županije. Na ovome nećemo stati jer smo svjesni svega što sport može pružiti mladom čovjeku tijekom života te ćemo s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, sportaše i sportske djelatnike nastaviti i u budućnosti – kazao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić prilikom potpisivanja ugovora, koje je održano danas (25. ožujka 2024. godine) u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku.

– Općina Bilje će dobivena sredstva uložiti u izgradnju malonogometnog igrališta s umjetnom travom. Vrijednost čitave investicije je oko 70.000 eura, a velik dio tog iznosa, točnije 30.000 eura sufinancira nam Osječko-baranjska županija. Naime, što se tiče sporta, naša općina je domaćin niza sportskih aktivnosti, od svjetskih prvenstava do natjecanja lokalnog značaja, a uz odrasle mještane sportom se bavi i više od stotinu djece s našeg područja. Upravo zbog toga, novoizgrađena će infrastruktura pridonijeti dodatnom obogaćivanju sportskih sadržaja i svega onoga što nudimo svojim stanovnicima – rekao je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj te zahvalio Županiji na potpori.

Osječko-baranjska županija kontinuirano prati rad Teniskog kluba Đakovo – kazao je predsjednik Kluba Mišo Mesić i naglasio kako mu je izuzetno drago što je Županija prepoznala napore njihovog sportskog kolektiva. – Nadam se da svojim rezultatima opravdavamo ulaganja Osječko-baranjske županije, a sredstva koja su nam dodijeljena putem ovog javnog poziva iskoristit ćemo za nabavu opreme koja nam je prijeko potrebna – poručio je Mesić.