Logo

X

Osijek DRONE EXPO

Prvi Hrvatski sajam bespilotnih letjelica u našem Gradu

Prvi hrvatski sajam dronova u Hrvatskoj – Osijek Drone Expo – održat će se u Osijeku 12. i 13. svibnja u  prostoru Osječkog sajma. Bespilotne letjelice ili dronovi polako postaju sve prisutniji u svakodnevnom životu naših građana, a upravo će Osijek biti jedan od predvodnika popularizacije dronova u Hrvatskoj.

Dvodnevni Osijek Drone Expo ponudit će bogat program koji će uključivati izložbu dronova, panele i predavanja, radionice za sve koji žele sklopiti vlastiti dron, računalne simulacije letenja race dronova, utrku Dron race kup Hrvatske, nagradne igre i druženje.

Prvog dana manifestacije posjetitelje tako očekuje izložbeno-sajamski dan na kome će se predstaviti proizvođači, zastupnici proizvođača dronova, tvrtke koje koriste dronove, zatim paneli i predavanja o poslovnom i zabavnom korištenju dronova, predstavljanje novih tehnologija i načina korištenja (industrija, poljoprivreda, snimanje iz zraka, monitoring, 3d maping, krizne situacije..), poslovne mogućnosti, problematika, regulative i zakonodavstvo. Osim toga svi koji žele saznati kako sklopiti vlastiti dron moći će sudjelovati na edukativnim radionicama gdje će to i naučiti.

Drugog dana (nedjelja, 13. svibnja) posjetitelje očekuje utrka Croatian Drone Cup na posebno uređenoj stazi za utrke dronova na prostoru sajma/streljane. Sudionici će upravljati dronovima s FPV (first person view) naočalama, a bit će postavljena i zaštitna mreža za gledatelje zbog sigurnosti. Oba dana sajma posjetitelji će moći uživati u inovativnoj i bogatoj gastro ponudi dronova završit će druženjem i zabavom uz DJ-e.

Točnu satnicu programa i detalji još nisu poznati, ali uskoro ćemo vas i o tome obavijestiti. Organizatori najavljuju kako će Osijek Drone Expo grad na Dravi još čvršće pozicionirati na mapi predvodnika novih tehnologija u Hrvatskoj.