Logo

X

Osam požara u tri dana

Većina požara dogodila se iz još neutvrđenih razloga

Oko podne, 15. ožujka u obiteljskoj kući u Radikovcima, prilikom loženja vatre u kaminu došlo je do zapaljenja dimnjaka uslijed čega se vatra proširila na izolaciju kuće, te je došlo do pucanja nekoliko salonit ploča kojima je prekriven krov. Materijalna šteta cijeni se nekoliko stotina kuna. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Donji Miholjac, izvještava PU osječko-baranjska.

Istog dana, u večernjim satima u Habjanovcima, iz još neutvrđenih razloga, došlo je do zapaljenja štaglja u kojem su se nalazile bale sijena i slame. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Bizovac i Habjanovci.  U požaru je nagorjela traktorska prikolica obavljenim očevidom u suradnji sa protupožarnim inspektorom isključen je tehnički uzrok požara. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

Dana 17. ožujka, oko podne, u blizini Donjeg Miholjca, na prostoru starog ribnjaka zvanom „Potpanj“ na još neutvrđen način došlo je do požara niskog raslinja pri čemu je opožarena površina oko 50 hektara. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Donji Miholjac.

Istog dana, također oko podne, u Podravlju, oko 9 km od vodoobrambenog nasipa,  na neutvrđen način došlo je do požara niskog raslinja pri čemu je izgorjelo od oko 250  hektara površine. Požar su ugasili pripadnici DVD Vardarac, DVD Bilje, DVD Kopačevo, DVD Gornji grad, DVD Donji grad i DVD Retfala. U požaru nije nastala materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Dana 17. ožujka oko 15 sati u Vardarcu, u blizini groblja, iz još neutvrđenih razloga došlo je do požara trstike i niskog raslinja pri čemu je izgorjela površina od oko 100 hektara. Požar su ugasili pripadnici DVD Vardarac, DVD Bilje, DVD Kopačevo, DVD Gornji grad, DVD Donji grad i DVD Retfala. U požaru nije nastala materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

U popodnevnim satima u blizini mjesta Musić, na neutvrđen način došlo je do požara suhe trave i neobradivih površina koji se proširio na šumski predio. Opožarena površina je oko 7 hektara. Također, u blizini mjesta Milinac na neutvrđen način došlo je do zapaljenja niskog raslinja nakon čega se požar proširio i na šumski predio gdje je izgorjela neutvrđena površina niskog raslinja, te neutvrđen broj stabala. Požar su ugasili pripadnci DVD Levanjska Varoš i mještani Musića i Milinac. Slijedi daljnji rad na otkrivanju uzroka požara i procijeni materijalne štete.

Dana 17. ožujka, oko podne, u blizini mjesta Makloševac iz još neutvrđenih razloga došlo je do požara niskog raslinja pri čemu je opožarena površina oko 10 hektara. Požar su ugasili pripadnici JVP Našice.

Dana 17. ožujka, u popodnevnim satima, u šumskom predjelu u blizini mjesta Levanjska Varoš na još neutvrđen način došlo je do požara niskog raslinja pri čemu je opožarena površina od oko 10 hektara niskog raslinja. Požar su ugasili pripadnici JVP Našice, izvjestila je policija.

FOTO: JPVP grada Osijeka (ilustracija)