Logo

X

Odjel pedijatrije osječkog KBC-a dobio je pulsni oksimetar

Riječ je o transportnome pulsnom oksimetru za praćenje osnovnih vitalnih funkcija koji je prilagođen dječjoj dobi

Odjel pedijatrije osječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) dobio je u ponedjeljak pulsni oksimetar, uređaj za praćenje osnovnih vitalnih funkcija, donaciju viteškog Reda svetog Jurja, koji je predala predsjednica Dama svetog Jurja Annelise Hoffstadter – piše Nacionalniportal.hr prenoseći Hina-u.

Kako je objasnio pedijatar Igor Berecki s Odjela intenzivnog liječenja djece na Klinici za pedijatriju, riječ je o transportnome pulsnom oksimetru za praćenje osnovnih vitalnih funkcija koji je prilagođen dječjoj dobi.

Po njegovim riječima, to je jedan od uređaja koji je pedijatriji potreban u praćenju vitalnih funkcija djece, posebice one koja se prevoze između dvaju bolničkih odjela, između odjela i operacijske dvorane ili njihova dužeg transporta, primjerice od Osijeka do Zagreba.

“To je uređaj koji nam omogućava kontinuiran nadzor nad djetetom, vrlo je sofisticiran i daje vrlo korisne informacije o trenutačnom stanju vitalnih funkcija djeteta. On nam je svakodnevno potreban. Mi na pedijatriji imamo veći broj monitora koji su stacionirani uz krevet pacijenta, no u fazama transportiranja monitori kao što je ovaj, koji nisu veliki i posjeduju vlastiti akumulator, iznimno su nam korisni”, rekao je Berecki.

FOTO: Pixabay (ilustracija)