Logo

X

Naši ljudi odlaze u Njemačku, a Nijemci oduševljeni upravo onim što mi možemo ponuditi!

Rekli su kako je Slavonija ''hrvatska turistička tajna''...

Hrvatska turistička ponuda s naglaskom na Zagreb i Slavoniju, predstavlja se od 20. do 24. veljače na bavarskom turističkom sajmu f.re.e, a prvih dana sajma izraženo je uobičajeno dobro zanimanje Bavaraca za putovanjima u jadransku Hrvatsku, ali i porast zanimanja za našu Slavoniju.

Na sajmu su se prijašnjih godina promovirala ponajviše odredišta u priobalju, ove je godine primat na kontinentu, konkretnije na Zagrebu i Slavoniji koji imaju itekako što za ponuditi turistima, a promocija Slavonije kao poželjnog turističkog odredišta izvrsna je uvertira za Dane hrvatskog turizma koji će se od 4. do 9. listopada po prvi puta održati upravo u našem Osijeku.

Osim ministra turizma Garija Cappellija te direktora Hrvatske turističke zajednice Kristijana Stančića na prezentaciji hrvatske turističke ponude sudjelovali su direktorica turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienefeld, domaćin direktor turoperatora za Hrvatsku, Selimir Ognjenović i naš župan Ivan Anušić.

Nijemci su i dalje na vodećoj poziciji po broju ostvarenih noćenja stranih turista u RH.

Hrvatska turistička tajna” – tako mediji u Bavarskoj nakon našeg predstavljanja na turističkom sajmu F.re.e – Die Reise- und Freizeitmesse u Munchenu nazivaju Slavoniju. Drago mi je što će našu “tajnu” nakon danas, otkriti brojni bavarski gosti – napisao je župan Ivan Anušić na svojem Facebook profilu.

Ponosni smo! 🙂

FOTO: Instagram screenshot (Ivan Anušić)