Logo

X

Nakon sedam mjeseci prvi puta respiracijski centar KBC Osijek bez Covid pacijenata

Prvi put od kolovoza prošle godine ni jedan pacijent s područja Osječko-baranjske županije nije na respiratoru radi Covid bolesti

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim je županijama zabilježeno 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom, prenosi Radio Osijek. U Osječko-baranjskoj su 82 novozaražena, Virovitičko-podravskoj 26, Vukovarsko-srijemskoj 12, Požeško-slavonskoj 10. Dvije osobe su preminule.

Prvi put od kolovoza prošle godine ni jedan pacijent s područja Osječko-baranjske županije nije na respiratoru. U protekla 24 sata potvrđena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, a obrađeno je 358 uzoraka, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novozaraženih osoba je s područja Osijeka i to 37 ,dok je s područja Đakova 16, Belišća šest, i Belog Manastira četiri. Slijede Donji Miholjac, Čepin i Našice po 2 te Antunovac, Bizovac, Draž, Jagodnjak, Marijanci i Punitovci po 1. U osječkome Kliničkom bolničkom centru (KBC) i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju su 43 covid pacijenta, ni jedan nije na respiratoru. Posljednji dan kada u Respiracijskom centru osječkog KBC-a nije bilo pacijenata bio je 19. kolovoza 2021. godine, izvijestili su iz Županijskog stožera. U samoizolaciji su 264 osobe.

U posljednjem 24-satnom razdoblju, područje Virovitičko-podravske županije, nakon analize 78 uzoraka, bilježi 26 novih osoba zaraženih koronavirusom. Jedna je žena, u dobi od 82 godine preminula uslijed COVID-19 infekcije, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Trinaestero novooboljelih dolazi s područja Virovitice, osmero iz Suhopolja, te po jedna osoba iz Gradine, Lukača, Pitomače, Slatine i Orahovice. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 13 covid pacijenata

Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 134 osobe, SARS-CoV-2 potvrđen je kod 12 osoba. Jedna je osoba preminula, javlja Županijski stožer civilne zaštite. Troje novozaraženih je iz Vinkovaca, po 2 osobe iz Mirkovaca i Županje, te po 1 osoba iz Babine Grede, Borova, Gradišta, Posavskih Podgajaca i Vukovara. Trenutno su u županiji  23 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. Među zaraženima petero ih je iz sustava zdravstva. Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 18 nastavnika i 111 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalaze 234 osobe.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji analiziran je 71 uzorak, 10 ih je bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivan 81 slučaj zaraze – 11 osoba je hospitalizirano, 70 ih se nalazi u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 52 osobe.