Logo

X

Nakon akcije pojačanog 24-satnog nadzora brzine vozila na 137 lokacija – evidentiran 171 prekršaj!

Ovakve akcije provodit će se i u buduće, uz prethodne najave, kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine, a u cilju zaštite njihovih i  života svih ostalih sudionika u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske jučer, 3. travnja, od 00 sati do 24 sati policijski službenici provodili su akciju pojačanog 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila – izvještava policija, a prenosi OsijekNews.hr.

U provođenje akcije uključeni su i građani tako što su pozvani da predlože lokacije na kojima žele da se nadzire brzina, kao i predstavnici medija koji su sudjelovali u nadzoru na određenim lokacijama. Od pristiglih oko 150 prijedloga građana, gotovo svi su uvršteni u lokacije za nadzor brzine. Akcija je provedena i na nekoliko dodatnih lokacija, određenih sukladno analizama i statističkim pokazateljima policijskih postaja.

Cilj akcije bio je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače te građane upoznati s načinom rada policijskih službenika prilikom nadzora brzine.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske akcija je provedena na ukupno 137 lokacija. Policijski službenici evidentirali su ukupno 147 prekršaja kretanja vozila nedozvoljenom brzinom, od čega su 123 prekršaja evidentirali policijski službenici, dok su 24 prekršaja zabilježila tehnička sredstva (automatske kamere za brzinu postavljene uz prometnice).

Ovakve akcije provodit će se i u buduće, uz prethodne najave, kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine, a u cilju zaštite njihovih i  života svih ostalih sudionika u prometu.