Logo

X

MUP i Grad Vukovar potpisali sporazum o obnovi zgrade za potrebe Interventne policije PU vukovarsko-srijemske

Božinović je pojasnio kako će u Vukovar biti preseljana interventna policija PU vukovarsko-srijemske koja se sada nalazi u Nuštru nedaleko Vinkovaca, dok će u Nuštar biti preseljena vukovarsko-srijemska prometna policija

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u petak sporazum o financiranju uređenja i prenamjene stambene zgrade u Vukovaru za potrebe smještaja jedinice interventne policije, a čijom realizacijom će se, kako je pojasnio ministar Božinović, poboljšati uvjeti života i rada pripadnika PU vukovarsko-srijemske.

Božinović je pojasnio kako će u Vukovar biti preseljana interventna policija PU vukovarsko-srijemske koja se sada nalazi u Nuštru nedaleko Vinkovaca, dok će u Nuštar biti preseljena vukovarsko-srijemska prometna policija.

“Tako da ćemo za vinkovačku policijsku postaju, ali i PU vukovarsko-srijemsku u Vinkovcima osloboditi prostor kako bi svi djelatnici imali zadovljavajuće uvjete rada”, naveo je Božinović dodajući kako će gradske vlasti Vukovara sudjelovati sa 60 posto u troškovima uređenja i prenamjene stambene zgrade za potrebe interventne policije, a koji se procjenjuju na ukupan iznos od oko šest milijuna kuna.

Također je kazao kako je MUP prošle godine obnovio 25 svojih objekata, a ove godine će to učini s još 50. “Dakle, mogu reći da smo u nekih godinu dana napravili više na unaprijeđenju rada policijskih službenika i rješavanja participiranja lokalnih zajednica u troškovima života i rada policijskih službenika nego niz desetljeća prije nego što je ova Vlada preuzela odgovornost za MUP i cijeli ovaj sustav,  ustvrdio je Božinović.

Vukovarski gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo dolaskom jedinice interventne policije u Vukovar rekavši kako će to značiti pojačanu sigurnost u gradu. “Treba nam više ovakvih projekata koji su na zadovoljstvo svih građana Vukovara”, ocijenio je Penava.

(Hina)