Logo

X

Mirko Filipović jednom zauvijek završio s karijerom: “Imao sam moždani udar”

Filipović: "S karijerom je gotovo. Nikada više neću ući u ring, ja više ne smijem dobiti niti blaži udarac jer bi to moglo biti kobno."

Hrvatski borac Mirko Filipović u petak je tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV izjavio kako naprasno završava karijeru iz zdravstvenih razloga – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

“Zadnja dva-tri mjeseca sam imao problema s vratom. Prošli ponedjeljak sam na treningu zarotirao glavu desetak puta u jednu stranu, desetak puta u drugu i nakon toga sam pao u nesvijest. Imao sam moždani udar, krvarenje u mozak. Nije to bila posljedica nekog udarca nego mi je pukla vratna žila od preopterećenja zbog 30 godina treninga” izjavio je Filipović.

“Ja sam danas izašao iz bolnice i htio sam doći ovdje da ljudi vide da sam ja zdrav, da ne bude bilo kakvih govorkanja, ali s karijerom je gotovo. Nikada više neću ući u ring, ja više ne smijem dobiti niti blaži udarac jer bi to moglo biti kobno. Imao sam nevjerojatnu sreću u nesreći, jer je ta krv mogla otići bilo kamo”, rekao je 44-godišnji “Cro Cop”.

Filipović je prije manje od dva tjedna u SAD-u na Bellatoru 216 svladao Amerikanca Roya Nelsona. Bila je to deseta uzastopna pobjeda hrvatskog veterana nakon koje su se najavljivale nove borbe no od njih neće biti ništa.

Tijekom karijere Filipović je ostvario 38 pobjeda, 11 poraza i dva remija.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)