Logo

X

Ministrica Žalac i Vlada obmanjivali građane o mogućnosti ugradnje dizala novcem iz europskih fondova?

„Žalosno je da se građanima svo ovo vrijeme davala lažna nada", ovom je prigodom izjavila Sonja Čikotić

Ministrica Žalac i Ministarstvo regionalnog razvoja obmanuli su građane i budili im lažnu nadu u mogućnost privlačenja novca iz EU fondova za projekt masovne ugradnje dizala. Most nezavisnih lista traži da se hitno obznani puna istina o mogućnostima i vrstama fondova iz kojih bi takav projekt bio moguć. S obzirom na stanje u kojem se nalazi nadležno ministarstvo i apsolutni neuspjeh vlade Andreja Plenkovića u privlačenju novca iz europskih fondova, skeptični smo prema ishodu i tražimo da se prestane obmanjivati građane, poručuje Most.

Kada bi na pozicijama bili kompetentni ljudi, u ovom slučaju postojao bi jasan strateški dokument koji bi identificirao problem na razini Republike Hrvatske. Nadalje, trebala bi postojati analiza koja bi obuhvaćala podatke o tome o koliko se to stanova radi i gdje se oni nalaze. Tek tada bi se s konkretnim brojkama moglo doći u Europsku komisiju i aplicirati za novac.

„Žalosno je da se građanima svo ovo vrijeme davala lažna nada. Da se projekt ugradnje dizala htjelo napraviti kroz mandat u više od dvije godine, trebalo je početi studiozno, prema pravilima i na vrijeme.“ – ovom je prigodom izjavila Sonja Čikotić, saborska zastupnica Mosta nezavisnih lista i kandidatkinja za Europski parlament.