Jaja su svježa do 28 dana nakon polaganja. Nakon toga, najbolje ih je koristiti samo za pečenje ili kuhanje. Tvrdo kuhana jaja mogu se čuvati u hladnjaku oko dva tjedna, ako je ljuska netaknuta, piše roditelji.hr.
Prvih 18 dana jaja imaju prirodnu zaštitu od bakterija i za to se vrijeme mogu se čuvati izvan hladnjaka. Ako su vam za pripremu slastica kao što je tiramisu potrebna svježa jaja, kao i za pripremu prženih jaja, koristite samo svježa jaja (najviše 18 dana stara jaja).
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prošla je 31 godina od 1. kolovoza 1991. godine, kada su jedinice 51. motorizirane brigade Jugoslavenske narodne armije, s pridruženim jedinicama teritorijalne obrane, napale šire područje Dalja i Erduta i započele prodor u Dalj
372 mačke iz 17 europskih zemalja u utrci za ugledno priznanje! Bit će tu i ne baš često viđene pasmine, kao što su Kurilski Bobtail, Transilvanijska mačka, Bombay mačka, Munchin, Cornish Rex i mnoge druge. Mijau!