Logo

X

Izgradnja osječkog KBC-a – projekt vrijedan dvije milijarde kuna

Razmatrali su se prijedlozi za lokaciju budućeg KBC-a Osijek gdje bi bili ispunjeni svi uvjeti njegove gradnje i pristupa bez ometanja

Gradnja novog Kliničkog bolničkog centra Osijek bila je u ponedjeljak tema radnog sastanka osječko-baranjskog župana Ivana Anušića i ministra državne imovine Gorana Marića. Između ostalog, razmatrali su se prijedlozi za lokaciju budućeg KBC-a Osijek na području Osijeka gdje bi bili ispunjeni svi uvjeti njegove gradnje i pristupa bez ometanja, a riječ je o prostoru u Gackoj ulici (pokraj zgrade Mercatora), koju je ministar Marić u pratnji župana Anušića i obišao nakon sastanka, piše Glas Slavonije.

KBC Osijek je na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Vlade RH uvršten na listu projekata koji će se financirati iz tog programa. Sredstva koja se odnose na KBC Osijek su nepovratna i namijenjena su gradnji nove zgrade u kojoj će biti dnevna bolnica i Kirurgija te će tamo ujedno biti smješten i novi Objedinjeni hitni prijem.

Projekt vrijedan dvije milijarde kuna

Projektom će se stvoriti preduvjeti za realizaciju strateškog projekta gradnje novog KBC-a Osijek, i to na način da se pripremi potrebna dokumentacija sa svim studijama i dozvolama za gradnju kompleksa svih klinika, ordinacija, operacijskih sala, soba za pacijente i sve ostale potrebne ustrojstvene jedinice za kvalitetniju organizaciju rada novog kliničkog bolničkog centra.

Površina novog objekta predviđa se na 130.000 – 135.000 četvornih metara s procijenjenom vrijednosti za gradnju tog kompleksnog objekta od dvije milijarde kuna.