Logo

X

[FOTO/VIDEO] Otvorena osječka Kopika i izgleda odlično!

Koristi se je najsuvremenija tehnologija fltriranja vode, bazeni imaju automatsko doziranje kemikalija, podvodne „robote“ čistače, daljinsko očitavanje temperature i kakvoće bazenske vode...

Prva je to prava rekonstrukcija bazenskog kompleksa otkako je sagrađen 1976. godine. Njome je Osijek dobio prvi pravi olimpijski bazen, kao i bazen s vodenim atrakcijama i vodenim barom. Investicija, s uređenjem okoliša, hortikulturom i opremom za bazene stoji gotovo 35 milijuna kuna. Bazeni su izgrađeni u rekordnih šest mjeseci, a njima će upravljati Grad Osijek.

– Neizmjerno sam sretan i ponosan što smo danas na otvorenju bazenskog dijela Copacabane. Naime, ovo je kupalište jedan od simbola Osijeka, a prva mu je ovo temeljita i kompletna rekonstrukcija u 46 godina postojanja. Protekle dvije godine Kopika nije radila. U predizbornoj kampanji za gradonačelnika rekao sam kako ćemo, na inicijativu župana Ivana Anušića i moju, urediti dravsku obalu Copacabane, i ona je i uređena još prošle godine. Rekli smo i da ćemo u roku od šest mjeseci napraviti kompletnu rekonstrukciju bazena, radovi su počeli sredinom siječnja, prvi put smo bili na gradilištu u zimskim jaknama i to ne pored olimpijskog bazena, nego pored rupe. Mnogi su sumnjičavo gledali kada smo kazali da će u srpnju sve biti spremno za kupališnu sezonu. Prvi puta u Osijeku imamo olimpijski bazen koji udovoljava svim normama vodenih sportova, što je naš grad trebao imati puno ranije, ali nažalost, nije. – istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska i predstavljanja  obnovljenog bazenskog kompleksa.

Korištena je najsuvremenija tehnologija fltriranja vode, kompleks je prvi puta priključen i na kanalizacijsku mrežu, bazeni imaju automatsko doziranje kemikalija, podvodne „robote“ čistače, daljinsko očitavanje temperature i kakvoće bazenske vode. Sagrađene su i svlačionice, tuševi, sanitarni čvor i svi prateći sadržaji. Tijekom rekonstrukcije ne samo da nije srušeno niti jedno stablo, već su zasađena nova.  A do iduće sezone zasadit će se i trava. Planira se i  nastavak obnove kompleksa Copacabane.

– Javit ćemo se za Nacionalni plan oporavka i otpornosti, čekamo javni poziv, koji bi trebao biti u četvrtom kvartalu 2022., želimo povući što veća sredstva kako bi radovi što manje stajali gradski proračun i naše građane – zaključio  je gradonačelnik Radić.

– Grad Osijek po ovom je kupalištu bio naširoko poznat još prije Domovinskog rata, a danas ono ne izgleda kao javno kupalište, već kao moderni resort, i kao takvo će zasigurno dati još kvalitetniji sadržaj gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Zajedničkim snagama, suradnjom, razumijevanjem, strateškim promišljanjem dižemo kvalitetu života u gradu i cijeloj županiji, koristeći fondove EU i zajedničku financijsku snagu – poručio je s Copacabane osječko-baranjski  župan Ivan Anušić.

Cijene ulaznica su među najnižima u okruženju. Djeca do 7 godina kupat će se besplatno, djeca od 8 do 15 godina, umirovljenici i osobe s invaliditetom ulaz će plaćati 10 kuna, odrasli radnim danom 15, a vikendom 20 kuna. Bazeni će od sutra, kada ih otvaraju građani, raditi svakim danom od 9 do 19 sati.