Logo

X

FOTO: Fotografije secesijske rute Osijeka i Subotice krase Trg slobode

Sjajna izložba fotografija postavljena je na Trg slobode, makar ju je pri otvaranju vjetar zamalo ''upropastio'', zaustavivši se tek na dvije srušene fotografije.

Radnim doručkom u Konferencijskoj sali Udruženja obrtnika Osijek započelo je predstavljanje hvale vrijednog projekta S.O.S. između Subotice i Osijeka.

Također, otvorena je izložba fotografija na Trgu slobode koju možete pogledati tijekom današnjeg dana do 18:00 sati. 

Zanimljivost izložbe je prikaz dva različita stila secesije, jedan pod utjecajem bečke, a drugi mađarske škole. Cjelodnevnom izložbom fotografija, predstavlja se zlatno doba arhitekture i urbanizma, ali i suvremena turistička ponuda gradova kroz predložene aranžmane putovanja. Profesionalne fotografije djelo su osječkih fotografa Marina i Domagoja Topića.

O projektu je govorio direktor TZ Osijek Saša Uranjek, zatim je prezentaciju o provedenim, ali i budućim aktivnostima predstavio Mislav Matišić te stručna suradnica iz Subotice Ivana Anđelković.

Obnova našeg Sakuntala parka također je dio projekta koji je uspješno priveden kraju. Također, održala se i kazališno-turistička ambijentalna predstava “Tri točke”.

O IZLOŽBI

Izložba fotografija sufinancirana je projektom S.O.S. – Secesijska turistička ruta Osijeka i Subotice, program prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020, ukupne vrijednosti 1.066.007,64 EUR. Provodi se tijekom 24 mjeseca, a za cilj ima razvoj, integraciju, upravljanje i promociju zajedničkog kulturno-turističkog proizvoda temeljenog na secesiji, kroz revitalizaciju kulturne baštine i uspostavu i promociju nove rute kulturne baštine koja povezuje Osijek i Suboticu. Nositelj projekta je Turistička zajednica Grada Osijeka, a partneri su Grad Osijek, Grad Subotica, JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije i Turistička organizacija Grada Subotice.

Izložbu je, između ostalih, posjetio i zamjenik župana Goran Ivanović.

FOTO: Antonela Verković (OsijekNEWS)