Logo

X

FOTO: Drvengrad ostaje bez hlada?

Uvidjevši kako je u tijeku sječa granja i dijelova drveća u Drvengradu, brojni su se građani zabrinuli

Uvidjevši kako je u tijeku sječa granja i dijelova drveća u Drvengradu, brojni su se građani zabrinuli, pomalo razljutili, ali i ražalostili jer, kako se činilo, više neće moći uživati u hladovini.

” Čitav svijet pokušava zazeleniti gradove i ulice jedino Osijek radi na tome da se živi u betonu ” – jedan je od komentara na društvenim mrežama, s obzirom na to da se činilo kako Unikom uklanja drveće.

Nema mjesta panici!

Potaknuti viđenim, ali i zbunjenosti naših sugrađana, objavama i brojnim komentarima na društvenim mrežama, kontaktirali smo voditelja komunikacija u Unikomu, Vjerana Matijaševića – piše OsijekNEWS.hr.

Riječ je o redovnim aktivnostima koje se obavljaju prema nalogu Grada. To su nužni zahvati kako bi se osiguralo zdravlje tog drveća, naravno kako bi se i formirale krošnje. Takva vegetacija sama po sebi zahtijeva zahvate.

Istina je da se to, možemo tako reći, pomalo i brutalno sve skupa odsiječe, ali to je nužno i kroz, otprilike, godinu dana, poprimit će novi oblik. Opasne grane se jednostavno moraju odsjeći kako bi omogućile mjesto novim granama, ali i kako ne bi predstavljale patnju za građane – rekao je Vjeran.

Isto, dodaje, rade i sa kuglastim bagremima, kako se čini, izgubili su svoju kuglastu formu i izgleda kao da su brutalno sasječeni, ali nisu, moraju se sasjeći kako bi vratili svoju pravu, posebnu, kuglastu formu. Sve aktivnosti i zahvati koji se trenutno obavljaju neophodni su za dugoročno zdravlje naših stabala,  a kako je istaknuo i Matijašević, razloga za brigu nema!

FOTO: Dubravka Krmpota (OsijekNEWS)