Logo

X

FOTO: Bebe koje su u prvim sekundama života pokazale da su superjunaci

Fotografije su snimili ponosni očevi odmah nakon poroda u rađaonicama

Umjesto da cijeli svoj život čeka na to da nekako uspije postati superjunak, dječak kojeg su nazvali Harry odlučio je to maknuti s dnevnog reda u prvoj minuti nakon što je došao na svijet. Ispruživši svoju šaku ravno u zrak s izrazom čiste i intenzivne koncentracije na licu (a možda se i samo zapitao što se događa), Harry je besprijekorno uspio izvesti bezvremensku ‘Superman pozu’.

Harry je rođen u Australiji kroz planirani cezarski rez, u starosti od 40 tjedana i četiri dana zbog svoje veličine. Pri porodu je težio čak četiri kilograma.

Njegova mama, Bree Jessica, opisala je cijeli porod nestvarnim te rekla kako su je podignuli da može vidjeti kad izvade bebu. Podijelila je nevjerojatnu fotografiju Harryjevog poroda na instagramu kako bi potpomogla podizanju svijesti o mjesecu svijesti o carskom rezu – travnju.

View this post on Instagram

Well I’d better post this again seeing as everyone else is!! I was lucky enough to be entrusted with this original pic and story last year and here it is again. This is Bree's story. A little superman entrance😍. 'Harry was welcomed into the world at 40weeks + 4day.  Planned cesarean due to position and size of bub.  Weighing in 9lbs even and 50cms.  The c-section was very calm and relaxed, I was lifted up so I was able to see Harry being pulled out.' #birthstory #birthphotography #labor #labour #empowerment #pregnancy #birth #pregnant #brave #strong #beautiful #newborn #naturalbirth #cesareansection #csection #calmbirth #givingbirth #doula #doulasupport #mum #mama #mom #sydneybirth #sydneynewborn #birthwithoutfear #Superman #SupermanBaby

A post shared by Hello World Birth Support (@helloworld_birth) on

Majka je u opisu fotografije napisala: “Harry je došao na ovaj svijet s 40 tjedana i četiri dana. Cezarski rez je planiran zbog veličine i položaja bebe. Težio je četiri kilograma i bio je dugačak 50 centimetara. Carski rez je bio veoma miran i opušten, a mene su pridignuli kako bi vidjela kako ga vade.”

Bez obzira što Harry sad već ima sedam godina, Bree je rekla kako je fotografiju podijelila jedino zato što je htjela podići svijest o carskim rezovima.

Ne postoji pravi način za rađanje djeteta, a to što majka nije mogla roditi dijete ‘prirodnim’ putem ne znači da je podbacila u tom polju. Svaki porod je dobar ako su nakon njega majka i dijete dobro. Svaki porod je prirodan i nijedan način, pa ni carski, ne bi kod majki trebao izazivati strah i tjeskobu zbog mišljenja okoline.

Donosimo Vam još jednu ‘Superman priču’ – Louisinu priču

“Ovo je bio naš treći carski rez, i nikad nisam očekivala da ću i treći put ostati trudna. Imala sam 41 godinu, nisam imala stalnu vezu i imala sam sindrom policističnih jajnika. Puno sam se mučila s prvim djetetom jer nisam uopće mogla zatrudnjeti. Išla sam na tretmane za plodnost i jedino sam tako uspjela. On mi je bio jedino dijete do njegove desete godine”, rekla je majka male Louise.

“Nakon toga sam ostala trudna prirodnim putem i 2013. sam dobila djevojčicu. Za dvije godine ostala sam ponovno trudna i to je moja Louise. Znam koliko sam blagoslovljena što ih imam, a pogotovo mi je drago zbog dragocjenih fotografija koje je njihov otac napravio u rađaonici”, dodala je.

foto: Instagram (Helloworld birth)