Logo

X

Ferragosto JAM- objavljena satnica festivala o ostale bitne informacije

Ovogodišnje izdanje Ferragosto JAM festivala posjetiteljima će pružiti veselu, toplu i prijateljsku atmosferu i oživljavanje brojnih dragih uspomena na dva velika stagea

Nepunih tjedan dana nas dijeli do početka Ferragosto JAM festivala koji će se održati u punom kapacitetu po posljednji put. Uz objavljen kompletan line-up i satnicu, najavljene su pogodnosti u prijevozu vlakom do Orahovice te do festivalske lokacije koja će biti jednaka kao na prethodnom izdanju 2021. godine, kao i druge korisne informacije tijekom boravka na festivalu.

Ovogodišnje izdanje Ferragosto JAM festivala posjetiteljima će pružiti veselu, toplu i prijateljsku atmosferu i oživljavanje brojnih dragih uspomena na dva velika stagea. Organizator priprema četverodnevni oproštajni ples pun konfeta uz 35 izvođača na lokaciji uz  Orahovačko jezero.

Glazbeni program se u većoj mjeri sastoji od nastupa bendova, a DJ-evi će svake večeri biti zaduženi za after pun rasplesanih ritmova. Live nastupi će započeti svakog dana od 18:00 sati i trajat će sve do 06:00 sati, osim u srijedu 02. kolovoza kada će program početi u 20:00 sati i trajat će do 05:00 sati.

HŽ POPUST NA PRIJEVOZ VLAKOM
HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima festivala odobrava 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova. Popust se može koristiti od 2. do 5. kolovoza isključivo za kupnju povratnih karata sa svih kolodvora na prugama HŽ-a do kolodvora Zdenci-Orahovica i natrag.

Prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a da bi popust bio važeći i u povratku kartu je na poleđini potrebno ovjeriti pečatom organizatora. Ovjeravanje karata će se vršiti na Info pultu tijekom trajanja festivala unutar radnog vremena Info pulta koje će biti navedeno na Facebooku festivala.

Pravo na popust mogu ostvariti i slovenski državljani za dvosmjerna putovanja sa svih kolodvora Slovenskih željeznica do kolodvora Zdenci Orahovica i natrag. Popust se neće moći koristiti na relacijama kraćim od 25 km.

BESPLATAN AUTOBUS
S kolodvora Zdenci-Orahovica do jezera od 2. kolovoza posjetitelje će prevoziti besplatan autobus u sljedećim terminima usklađenim s voznim redom vlakova:
11:35
17:15
22:10
U slučaju prevelike gužve autobus će se ponovno vraćati prevesti preostale putnike. U slučaju kašnjenja vlaka autobus će pričekati putnike.

S istog mjesta gdje je ostavio putnike, autobus će u nedjelju 6. kolovoza prevoziti posjetitelje natrag na kolodvor u terminu od 10:30 do 17:00 sati.

BEZGOTOVINSKI SUSTAV PLAĆANJA
U suradnji s Entriom bezbrižno uživanje u festivalu bit će omogućeno uz RFID festivalsku narukvicu koja, osim što je ulaznica za festival, omogućuje kupovinu unutar festivalskog prostora bez upotrebe novčanika, gotovine, tokena i sličnog. Svaki posjetitelj na ulazu svoju ulaznicu mijenja za narukvicu.

Na mjestima naznačenim kao Top Up mjesta bit će moguće nadoplatiti gotovinski novac na narukvicu, a kupnja hrane, pića i ostalog obavljat će se unutar festivalskog prostora prislanjanjem narukvice na RFID uređaj djelatnika festivala.

Tijekom cijelog trajanja festivala moći će se učiniti dodatna nadoplata na RFID narukvicu, provjeriti stanje ili izvršiti povrat cjelokupnog preostalog iznosa novca.

Povrat nepotrošenog iznosa s narukvice moći će se izvršiti tijekom trajanja festivala ili u nedjelju od 9:00 do 11:00 sati.

DOLAZAK NA FESTIVAL I BESPLATNO KAMPIRANJE
Zamjena ulaznica za festivalske narukvice vršit će se na Info pultu. Info pult će svih dana za vrijeme održavanja festivala raditi od 17:00 do 01:00 sati.

Festivalska ulaznica omogućuje besplatno kampiranje na mjestima označenim kao festivalski kamp. Na svim drugim lokacijama na jezeru kampiranje je dozvoljeno, ali se naplaćuje od strane Uprave Jezera.

Također, roštiljanje uz jezero je dozvoljeno, ali se vatra smije paliti samo na određenim mjestima. Sječa drveća Parka prirode Papuk strogo je zabranjena i kažnjiva. Više informacija o pravilima ponašanja na jezeru, cijenama kampa na drugim lokacijama, cijeni parkinga i pravilima roštiljanja može se pročitati OVDJE.

Više o pravilima festivala može se pročitati OVDJE.

RASPORED PROGRAMA I SATNICA
Posljednje izdanje Ferragosta ugostit će 35 imena domaće i regionalne scene. Festivalski program će 2. kolovoza otvoriti Skotni Vrag, a line up srijede upotpunit će još Mile Kekin i Vesna Pisarović. Nakon završetka koncertnog programa posjetitelje će do ranih jutarnjih sati u veseloj atmosferi zabavljati dj Kneža uz Dance Hard.

Četvrtak, 3. kolovoza, će svojim nastupom obilježiti Zimizelen, Them Moose Rush, Malady Lane, Podočnjaci, Bad Daughter, Six Pack, She Loves Pablo, Buč Kesidi i Edo Maajka, a za ples bez granica pobrinut će se fro.ever.

Za nezaboravni petak, 4. kolovoza, zaduženi su IDEM, Daliborovo Granje, Šiza, Bore Balboa, M.O.R.T., Mašinko, Hiljson Mandela, Porto Morto i ABOP, a za after svih aftera pobrinut će se Yugo.wav.

Veliko finale posljednjeg Ferragosta u subotu, 5. kolovoza, otvorit će Portman, a ostatak line upa činit će ROLO, Atheist Rap, Elemental, Fantom, Debeli Precjednik, Chui (svira Berlin) i Krankšvester, a za posljednji after pobrinut će se Tonota i Babilonska.

Satnica kompletnog programa nalazi se na društvenim mrežama festivala, a možete ju pronaći i OVDJE.

ULAZNICE
Sve kupljene ulaznice za Ferragosto JAM 13 iz 2020. godine, ako nisu iskorištene ili vraćene vrijedit će i za ovo izdanje festivala.

Festivalske ulaznice u prodaji su po cijeni od 33€ za sve dane festivala. Jednodnevne ulaznice su također u prodaji, cijena dnevne ulaznice iznosi 20€, a svoj primjerak ulaznice možete nabaviti putem Entrio sustava i na prodajnim mjestima na sljedećim lokacijama: Zagreb – Dirty Old Shop (Tratinska 34), , Orahovica – Bonn Caffe (K. Zvonimira 42), Osijek – Barcelona (Alojzija Stepinca 28), Rijeka – Dallas Music Shop (Splitska 2), Split – Lumer Shop (Ruđera Boškovića 26).

Na ulazu će se festivalske ulaznice moći kupiti po cijeni od 45€ u srijedu i četvrtak, dok će cijena festivalske ulaznice u petak iznositi 40 €. Jednodnevne ulaznice moći će se kupiti po cijeni od 25€.