Logo

X

Erste Plava liga je u Vukovaru postala prepoznatljiv sportski brend

U Vukovaru su održane kvalifikacije Erste Plave lige 2024 na kojima su se osnovnoškolci iz Vukovarsko-srijemske i okolnih županija natjecali u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa

Sva djeca koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Vukovar

U Vukovaru su održane kvalifikacije Erste Plave lige 2024 na kojima su se osnovnoškolci iz Vukovarsko-srijemske i okolnih županija natjecali u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je nastup na finalu koje će se održati u Zagrebu 7. rujna, u sklopu Boris Hanžeković memorijala.

Natjecanje su otvorili dogradonačelnik Vukovara Filip Sušac, ravnatelj ustanove Sportski objektu Vukovar Ivan Szabo i predsjednica Atletskog kluba Vukovar Ivona Vrebac.

Ovogodišnja Erste Plava liga okupila je u Vukovaru 390 natjecatelja te preko 700 gledatelja koji su s tribina pružali glasnu podršku svim natjecateljima.

„U Vukovaru se već šestu godinu zaredom održava Erste Plava liga koja se iz godine u godinu pretvara u nezaobilaznu sportsku manifestaciju za učenike osnovnih škola. Brojnost natjecatelja se povećava, a samim time i manifestacija postaje prepoznatljiv sportski brend. Zadovoljni smo odazivom i rezultatima te kao i svake godine idemo s finalistima u Zagreb po medalje“, kaže Dalibor Bičanić iz AK Vukovar, organizatora ovog natjecanja.

Izvan konkurencije su u utrci na 30 metara sudjelovala djeca, njih 16, iz Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići.

Atletika u Vukovaru raste paralelno s Erste Plavom ligom, a sva djeca koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Vukovar.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se kvalifikacijama u Rijeci u utorak 14. svibnja.

 Foto: EPL/Pro Sport