Logo

X

Dosadašnji članovi HNS-a s područja općine Podgorač kolektivno istupili iz stranke

Đanić: To više nije stranka narodnjaštva!

Nezadovoljni i razočarani ponašanjem vodstva stranke, naročito nakon proteklih parlamentarnih izbora, pedesetak članova Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, s područja općine Podgorač – istupilo je iz članstva ove stranke.

Tim je povodom danas u dvorištu DVD-a Podgorač organizirana konferencija za novinare na kojoj je govorio dosadašnji predsjednik općinske organzacije HNS-a, Goran Đanić, koji obnaša i dužnost načelnika Općine Podgorač i potpredsjednika Županijske skupštine Osječko- baranjske županije.

– Nisam sretan što sam nakon 22 godine vođenja općinske organizacije HNS-a doveden u situaciju da, zajedno s ostalim općinskim članstvom, napuštam ovu stranku. Nažalost, to više nije ona stranka kojoj sam davno pristupio. Nezadovoljni smo sadašnjim načinom vođenja stranke, zbog čega je stranka potpuno izgubila kompas i smisao djelovanja. To je danas stranka u kojoj više nema narodnjaštva. Stranka u kojoj prevladavaju osobni, a ne zajednički interesi. Stoga se više ne vidim dijelom takve političke opcije – rekao je između ostalog Goran Đanić, dodajući kako je nezadovoljstvo kulminiralo nakon izrazito loših izbornih rezultata:

– Umjesto da snose posljedice za loše rezultate, izborni gubitnici sa stranačkih lista su dobili povjerenje na značajne funkcije u državnim tijelima – istaknuo je Đanić.

Inače, uz Đanića, stranku je napustila i predsjednica Općinskog vijeća, zamjenica općinskog načelnika, kao i svih osam općinskih vijećnika iz redova HNS-a. Na pitanje kako će ubuduće djelovati, Goran Đanić je rekao kako će svi nastaviti raditi kao nezavisni.

– Iza nas su godine kada smo na području općine ostvarili niz zaista uspješnih projekata značajnih za sve naše mještane. Dosadašnja stranka to nije prepoznala, ali naš cilj je završetak mnoštva velikih projekata i konkretan rad u interesu naše općine kao i čitave županije. Od sada ćemo to raditi kao nezavisna politička opcija, kako na razini Općine Podgorač, tako i na razini Osječko-baranjske županije – zaključio je Đanić.