Logo

X

Danas je svjetski dan Nutelle!

Sad kad znamo da će nam Nutella biti jednako kvalitetna kao u Njemačkoj, kako ne bismo proslavili taj dan? ;) 

Svjetski dan Nutelle slavi se od 2007. godine, a „krivac“ je američka blogerica Sara Rosso.

Toliko je obožavala ovaj namaz da je smatrala da mu treba posvetiti jedan dan u godini. Njena je ideja brzo prihvaćena i 5. veljače rezerviran je za pripremu različitih slastica s Nutellom.

Također, odbor za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta usvojio je zakon koji zabranjuje prodaju naizgled istih proizvoda različite kvalitete u Europskoj uniji, dakle, imat ćemo Nutellu jednako kvalitetnu kao što je ona u Njemačkoj, s obzirom na činjenicu kako se nerijetko polemizira o tome da je ona u Njemačkoj punijeg i boljeg okusa.

ČINJENICE KOJE MOŽDA NISTE ZNALI O NUTELLI

  • 2014. jedan je francuski par svom djetetu dao ime Nutella, pa je Vlada odlučila da je to neprihvatljivo i ime su promijenili u Ella. Nutella je zapaljiva. Ali ovo nemojte isprobavati kod kuće. Nije vrijedno, prefina je!
  • Nutella je nastala još davne 1964. godine Njezin proizvođač je talijanska tvrtka Ferrerokoja je čak pokušala zabraniti proslavu njezina dana, ali je na kraju ipak postigla dogovor s organizatorima.
  • Nutella se može kupiti u više od 75 zemalja svijeta, a jedna staklenka proda se svake 2,5 sekunde.
  • Zemlju biste mogli okružiti 1,8 puta sa svim Nutellama koje se proizvedu u samo jednoj godini! U kilogramima, svake godine proizvede se toliko Nutelle da teži jednako kao Empire State Building. Prodaju 11 milijuna teglica godišnje. Dnevno se proizvede oko 612,000 kilograma.

OBILJEŽITE OVAJ DAN!

Na stranici Nutella Day možete pronaći više od 700 recepata s Nutellom, a možete i podijeliti priče i iskustva s ovom poslasticom te se tako pridružiti obilježavanju Nutellina dana.

FOTO: Pixabay