Logo

X

Dan otvorenih vrata Policijske akademije

Policija poziva sve zainteresirane građane koji se žele upoznati s radom policije, posebno sve zainteresirane koji žele postati policajac/policajka, da im se 11. travnja pridruže u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku

Policija poziva sve zainteresirane građane koji se žele upoznati s radom policije, posebno sve zainteresirane koji žele postati policajac/policajka, da im se 11. travnja pridruže u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini. Planiran je upis 750 polaznika/polaznica u program koji će započeti 9. rujna. Po završetku programa polaznice/polaznici će se primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave, odnosno, ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

četvrtak, 11. travnja 2019. godine, s početkom u 12 sati, u sportskoj dvorani Elektrotehničke i prometne škole Osijek (Istarska ulica 3, Osijek), održat će se Dan otvorenih vrata Policijske akademije. Na Danima otvorenih vrata promovirat će se  rad Srednje policijske škole „Josip Jović“, u cilju informiranja mladih do 28 godina života o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2019./2020. godinu.

Na postavljenim info pultovima zainteresirani kandidati za program obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, uz informativni materijal, dobit će potrebne informacije o načinu testiranja koje trebaju proći prije upisa u program.

Također, na info pultovima bit će izložena i oprema i tehnika koju u svakodnevnom radu koristi policija, a posjetitelji će se moći upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična, interventna policija i ostali rodovi policije). Policijski službenici interventne policije prezentirat će i borilačke vještine.

FOTO: Pixabay