Logo

X

Bliži se DOBRO World Cup, traže s volonteri

Volonteri su dio Svjetskog kupa u gimnastici od samog početka organizacije ovog sportskog eventa i organizacija događaja bez njih nezamisliv je pothvat

Nakon što su se 2021. godine u Osijeku ponajbolji gimnastičari i gimnastičarke natjecali bez nazočnosti publike, a sve zbog pandemije SARS-CoV-2, 2022. godine slijedi još jedno izdanje ovog velikog sportskog eventa – sada uz prisustvo publike i ponajboljih gimnastičara Europe i svijeta. Upućen je poziv volonterima da se pridruže organizaciji Kupa, a prijave su do 20. svibnja.

Od 9. do 12. lipnja u osječkoj areni Gradski vrt, vrhunski natjecatelji ponovno će se boriti za odličja na osječkom DOBRO World Cupu, koji je ujedno većini natjecatelja među posljednjim natjecanjima prvog dijela sezone. Uz mnogobrojne zvijezde europske i svjetske gimnastičke scene, nadmetat će se i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičare poput naših olimpijaca Tina Srbića, Filipa Udea, Ane Đerek, Tijane Korent, ali i osječkih aduta Roberta Seligmana i Aurela Benovića.

Najava natjecanja će biti popraćena ponovnom organizacijom već poznate Najduže špage na svijetu i to u subotu, 28. svibnja, a odvijat će se u čak sedam gradova diljem Hrvatske – Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Splitu, Zadru, Rijeci i Dubrovniku.

„Sretni smo što ove godine vraćamo se uobičajenim načinima organizacije – u prisustvo publike i bodrenje naših, ali i inozemnih natjecatelja. Prošle godine, zbog pandemije virusa COVID – 19 imali smo specifičnu situaciju gdje su natjecatelji nastupali bez prisustva gledatelja i svi zajedno smo imali osjećaj da to nije ono najbolje što Osijek i Hrvatska mogu ponuditi u okviru DOBRO World Cupa. Srećom, situacija se promijenila i s nestrpljenjem očekujemo lipanj i dolazak gimnastičkih zvijezda u Osijek. Potrudit ćemo se ponovno ponuditi odličnu atmosferu i finalistima i publici i nadamo se da ćemo 13. izdanjem natjecanja potvrditi zašto je Osijek posljednje desetljeće omiljen u krugovima europske i svjetske gimnastike,“ kaže Vladimir Mađarević, sportski direktor natjecanja.

I ove godine finalna natjecanja moći će se pratiti i putem programa Hrvatske televizije, a posredno će slika iz Osijeka otići u milijune kućanstava diljem svijeta.

Traže se volonteri

„Volonteri su dio Svjetskog kupa u gimnastici od samog početka organizacije ovog sportskog eventa i organizacija događaja bez njih nezamisliv je pothvat. Svojom predanošću pridonose realizaciji svih aktivnosti, a među njima imaš priliku biti i ti”, poručuju organizatori.

Svi koji su zainteresirani sudjelovati u organizaciji i volontirati na DOBRO World Cupu Osijek, trebaju najkasnije do 20. svibnja ispuniti prijavu.

Mnogi od volontera, dio su organizacije DOBRO World Cupa Osijek već dugi niz godina, a među njima je i Karla.

“Volontersko iskustvo na DOBRO World Cupu u Osijeku već dugo niz ispunjava sva moja očekivanja. Ovo će mi bit četvrta godina volontiranja na Kupu i do sada sam stekla brojna znanja, ali ono što me najviše uveseljava je upoznavanje brojnih ljudi iz raznih dijelova svijeta. Društvo na Kupu je uvijek spremno pomoći i uputiti na sve što je potrebno, a dobre zabave također nikada ne nedostaje. Jedva čekam ponovo se vratiti u dvoranu na svoje volontersko mjesto i uživati u cjelokupnom gimnastičkom spektaklu“, o svom iskustvu kaže Karla, dugogodišnja volonterka DOBRO World Cupa.

Organizatori natjecanja, Hrvatski gimnastički savez zajedno s Gimnastičkim društvom Osijek – Žito, uoči 13. izdanja DOBRO World Cupa imaju veliku potporu Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o., Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Osijeka te Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.