Logo

X

Astronomski program u Slavoniji

Osnovna škola Josip Kozarac će uskoro graditi zvjezdarnicu i planetarij, a Hrvatski astronomski savez nastavlja pomagati oko provedbe aktivnosti

Pod vodstvom glavnog tajnika Hrvatskog astronomskog saveza, Doriana Božičevića, 7. studenog 2022., započeo je petodnevni astronomski program za učenike Osnovne škole Josipa Kozarca, ali i učenike okolnih škola. Prvog dana na astronomskim radionicama je sudjelovalo preko 50 učenika, a radionice će se provoditi 11. studenog, kada se planira završna večer namijenjena nastavnicima i djelatnicima škole.

Još prošle godine na zahtjev Osnovne škole Josipa Kozarca iz Josipovca Punitovačkog odnosno Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske, Hrvatski astronomski savez je pomogao u pripremi dokumentacije astronomskog dijela projekta koji je potom prijavljen na natječaj za jačanje STEM aktivnosti u osnovnim školama. Projekt je prošao te će Osnovna škola Josip Kozarac uskoro graditi zvjezdarnicu i planetarij, a Hrvatski astronomski savez nastavlja pomagati oko provedbe aktivnosti.