Logo

X

Anušić primio Gašića, poljoprivrednika godine u RH

Gašić je proizvodnji mlijeka dao dodanu vrijednost i sve 'pretvorio' u sir

Župan Ivan Anušić primio je Ivana Gašića iz Beketinaca, pobjednika natječaja za najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj. Gašić je u Hrvatskoj ‘potukao’ konkrenciju kao stočar i mljekar, dajući proizvodnji mlijeka dodanu vrijednost, ‘pretvarajući’ svo mlijeko u sir. Naradi se i više od drugih, jer stoka ne zna za praznik i vikend, ali rezultate ostvaruje. Uskoro će se odvagnuti i s najboljim poljoprivrednicima Europe. Možda je bolji i od njih.

– Od kada znam za sebe, bavim se poljoprivredom. Ovaj posao ne poznaje blagdane, radim cijeli i svaki dan. Od završetka srednje škole sam preuzeo OPG. Vidio sam kako od proizvodnje mlijeka nema ništa i otvorio sam siranu. To je moja budućnost – kazao je Ivan Gašić, dodajući kako za sada još nije ostvario pretpostavke zapošljavanju.

– Nije sve pesimistično. Rad i trud se isplati. To je ovdje potvrđeno, kod mladića ’94. godište. To me ispunjava ponosom. Odajem mu priznanje, čestitam …, a uz njega treba biti u projektima koji su pred njim, da izvozi sir diljem Europe, zaposli ljude. Županija će mu biti na raspolaganju – kazao je Anušić.

Manji dio sastanka Ivan Anušić i Ivan Gašić proveli su uz suradnike, bez novinara, a potom uz ‘sedmu silu’.

– Jel’ padalo kod Vas u Beketincima? – pitao je župan.

– Je, hvala Bogu, odgovorio je Gašić.

– Da je nastavilo ovako suho i vruće vrijeme, morali bi skoro elementarnu nepogodu proglasiti – nastavio je župan u neformalnom dijelu razgovora.