Logo

X

Osječko-baranjska županija: 173 novozaraženih, umrle dvije osobe

Na području Županije trenutno su u samoizolaciji 5.242 osobe, koje su kontakti pozitivnih osoba

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom umrle su dvije osobe, a potvrđena su 173 nova slučaja zaraze, izvijestio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

U Respiracijskom centru osječkog KBC-a umro je 81-godišnjak iz Dalja a u Općoj županijskoj bolnici Našice umrla je 86-godišnjakinja iz Koške. Oboje su uz COVID-19 imali i druga oboljenja, priopćio je Stožer.U zadnja 24 sata u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo testirana su 402 uzorka odnosi s područja Osječko-baranjske županije, od kojih je 173 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novooboljelih, njih 88, je s osječkog područja, slijede Đakovo s 20 i Valpovo s deset i Belišće s devet, dok ostala mjesta imaju manji broj novih slučajeva zaraze.
Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 182 osobe oboljele od COVID-19, i to 145 osoba u osječkom KBC-u, od kojih su 27 na respiratoru, dok je u našičkoj Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Županije trenutno su u samoizolaciji 5.242 osobe, koje su kontakti pozitivnih osoba, navodi Stožer.

Policija je provela 26 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi. Postupajući po jednoj dojavi građana u Belom Manastiru prijavljenu osobu nisu zatekli kod kuće te su podnijeli prijavu zbog kršenja mjere samoizolacije.

Službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata u zadnja 24 sata obavili su 50 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, najviše u ugostiteljskim objektima, trgovinama i pekarnicama. U četiri slučaja utvrdili su nepravilnosti koje su nakon upozorenja i otklonjene, navode iz županijskog Stožera.

(Hina)

Foto: unsplash