Logo

X

15. Robokup – natjecanje iz elementarne robotike

Četrnaest ekipa pristiglo je iz Republike Hrvatske i to iz:  grada Zagreba, Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske, Osiječko-baranjske i Sisačko-moslavačke županije

U Stubičkim Toplicama, u periodu od 13. do 15. svibnja održan je 15. Robokup natjecanje iz elementarne robotike u kojem je sudjelovalo 15. natjecateljskih ekipa učenika viših razreda osnovnih škola. Četrnaest ekipa pristiglo je iz Republike Hrvatske i to iz:  grada Zagreba, Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske, Osiječko-baranjske i Sisačko-moslavačke županije, a jedna ekipa došla je iz Bosne i Hercegovine.
OŠ Vladimira Bosnara iz Stubičkih Toplica, kao škola domaćin, pripremila je zanimljiv program koji je izveden u sklopu svečanosti otvaranja 15. Robokupa. Ravnateljica škole domaćina, gospođa Brigitte Gmaz, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, gospodin Damir Tomić, tajnik Hrvatskog robotičkog saveza gospodin Željko Krnjajić, načelnik općine Stubičke Toplice, gospodin Josip Beljak i župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar pozdravili su nazočne i natjecateljima poželjeli uspjeh na natjecanju.
15. Robokup službeno su otvorili  župan Željko Kolar i najmlađa sudionica Robokupa djevojčica Tena Knežević iz dječjeg vrtića Zvončić iz Zagreba. Natjecatelji su odmjerili svoje znanje rješavajući tri zadatka: strujni krugovi, programiranje mikroupravljačkog sučelja i robotičke konstrukcije i programiranje. Zadatke su najbolje riješili natjecatelji iz Udruge za robotiku „Inovatic“ iz Splita, pod vodstvom mentora Joze Pivca. Ekipa iz Udruge za robotiku „Inovatic“, kao najuspješnija na 15. Robokupu osvojila je sudjelovnje na Ljetnoj školi koja će se odtržati u Zadru. Rezultate natjecanja možete pogledati ovdje.