Logo

X

Zračna luka Osijek: 11 % više putnika i investicija od 7,6 milijuna kuna!

Zračna luka Osijek ove godine očekuje 11 posto više putnika nego u 2018., te planira investicije od 7,6 milijuna kuna od čega najviše u nastavak rekonstrukcije putničke zgrade

Zračna luka Osijek ove godine očekuje 11 posto više putnika nego u 2018., te planira investicije od 7,6 milijuna kuna od čega najviše u nastavak rekonstrukcije putničke zgrade, kaže za Hinu direktor te zračne luke Davor Forgić, a prenosi N1info.com.

Forgić kaže da planirani 11-postotni rast broja putnika ove godine znači da bi se lanjska brojka od 67,2 tisuće povećala na 74,3 tisuće putnika, pri čemu se, kao i lani, najviše putnika očekuju na liniji Basel-Osijek-Basel.

Napominje da će uz cjelogodišnje redovne domaće linije domaćega Trade Aira (Zagreb 6 puta tjedno, Split 4 puta tjedno, Pula 2 puta tjedno, Rijeka 2 puta tjedno i Dubrovnik 2 puta tjedno) i jednu međunarodnu liniju kompanije Wizz Aira (Basel 2 puta tjedno), Croatia Airlines u sezoni letjeti na domaćim linijama prema Dubrovniku i Splitu jednom tjedno, a Eurowings na međunarodnim, prema Stuttgartu i Koeln/Bonnu (od 2. lipnja) 2 puta tjedno.

Wizz Air planira u sezoni dodatne letove srijedom, a sve navedeno je, kaže Forgić, aktualno bilo i lani, samo što Eurowings-ova linija za Koeln/Bonn počinje 40 dana ranije.

“Nakon što je prošle godine u Zračnu luku Osijek investirano 2,3 milijuna kuna, ove godine bismo prema planu investirali puno više, 7,6 milijuna kuna. Od toga najveća i najvažnija investicija je u nastavak rekonstrukcije putničke zgrade, odnosno povećanje njene površine i reorganiziranje postojećih sadržaja”, otkriva Forgić.

Investicijom će se putnicima omogućiti bolje snalaženje i jasnija komunikacija, uz poboljšanje grijanje i hlađenje zgrade, energetske učinkovitosti uz niže troškove održavanja, a odvojilo bi se i putnike na domaćim i međunarodnim linijama i drugo.

Od ostalih investicije ove godine izdvaja one za potrebnu razinu sigurnosti i zaštite u civilnom zračnom prometu te za nabavu opreme za odleđivanje.

FOTO: Youtube screenshot