Logo

X

Policijska uprava Osječko-baranjska obilježava tragično stradavanje 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite poginulih u obrani Policijske postaje Dalj

Prošla je 31 godina od 1. kolovoza 1991. godine, kada su jedinice 51. motorizirane brigade Jugoslavenske narodne armije, s pridruženim jedinicama teritorijalne obrane, napale šire područje Dalja i Erduta i započele prodor u Dalj

I ove godine, 1. kolovoza, obilježit će se tragično stradavanje 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite poginulih u obrani Policijske postaje Dalj.

Službeni program počinje u 8 sati kada će se spustiti vijenac iz plovila u Dunav u spomen na prognano stanovništvo Aljmaša, Dalja i Erduta, koji su 1. kolovoza 1991. godine šlepovima prevezeni vodenim putem iz Aljmaša u Osijek te zapaliti svijeće pred spomenikom žrtava Domovinskog rata Aljmaša.

U 8.30 sati ispred Spomen obilježja poginulim pripadnicima prve satnije prve bojne treće Gardijske brigade Hrvatske vojske (dvorište Vinarije Erdut) zapalit će se svijeće.  Polaganje vijenaca i paljenje svijeća održat će se u 9.30 sati pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima ispred Postaje granične policije Dalj, nakon čega slijedi prigodni program. Svetu misu zadušnicu za poginule hrvatske branitelje predvodit će vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan, s početkom u 10.35 sati, u Crkvi svetog Josipa u Dalju.