Logo

X

Zoo vrt Osijek: “Bundevijada” za studente ekonomije

Konac listopada, ali i početak studenoga u Zoološkom su vrtu uobičajeno rezervirani za jesensku radionicu s bundevama

Zoološki vrt Osijek će u nedjelju, 08. studenog 2020. održati manifestaciju pod nazivom “Bundevijada”  za studente ekonomije, odnosno članove udruge AIESEC iz Osijeka. Radionica će se održati od 09:00 do 12:00 sati.

Konac listopada, ali i početak studenoga u Zoološkom su vrtu uobičajeno rezervirani za jesensku radionicu s bundevama. Ove su godine, u skladu s epidemiološkim mjerama, već dva puta organizirali rezbarenje bundeva za studente s Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koje je održano u sklopu kolegija “Ponašanje životinja”.

Cilj je bila priprema hrane, odnosno bundeva za medvjede, merkate, nojeve, makakije, čimpanze, paunove, vidre, fose i emue. Tako, životinje u ovim slasnim jesenskim plodovima nailaze na komadiće mesa, crviće, grožđice, orašasto voće i sl.

Prva radionica izuzetno se svidjela članovima Udruge studenata biologije “ZOA” iz Osijeka te su je u Zoološkom vrtu, na inicijativu studenata, organizirali i drugi puta, a ove nedjelje učinit će isto i po treći puta sa studentima ekonomije.